Stvaranje uslova za slobodne i fer izbore: U petak odluka na Parlamentarnom dijalogu

Predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić kazao je u utorak da je Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore spreman u načelu i najavio da će konačna odluka biti donesena u petak
19 komentar(a)
Radna grupa, sastanak lidera, Foto: Savo Prelević
Radna grupa, sastanak lidera, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2016. 16:50h

Sastanak Parlamentarnog dijaloga o sporazumu za stvaranje uslova za slobodne i fer izbore, deseti po redu, biće održan sjutra u Skupštini Crne Gore.

Predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić kazao je u utorak da je Sporazum o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore spreman u načelu i najavio da će konačna odluka biti donesena u petak.

On je kazao da su neke stvari dodali i precizirali, ali je, kako je objasnio, ostao određeni broj pitanja oko kojih se nijesu mogli dogovoriti.

Krivokapić je precizirao da će ta sporna pitanja biti predmet odluke Parlamentarnog dijaloga u punom sastavu koji će biti održan sjutra, sa namjerom da se, prema tim stvarima u konačnom odrede.

“Sporazum je spreman u načelu, sa spornim stvarima koje će biti obilježene, i politički subjekti će imati priliku da u ova dva dana obave konsultacije”, rekao je Krivokapić.

On je dodao da nije nemoguće da se nešto promijeni tog dana.

U dijalogu ne učestvuju Demokratski front i Demokratska Crna Gora.

Bonus video: