PzP: Pajoviću nisu smetale umrlice za Draga Đurovića, sad mu smeta performans Alternative

"PzP ne odobrava uplitanje članova porodice politički eksponiranih ličnosti u javni i politički prostor. Ali PzP nikad neće podržati beskrajno licemjerje kojim se odlikuju zapjenjene reakcije režimskih satelita na bezopasni performans mladih, energičnih i prevarenih patriota iz grupe Alternativa"
154 pregleda 0 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Screenshot (YouTube)
Darko Pajović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 16.02.2016. 16:15h

"Histerija kojom režim i njegovi sateliti nastoje da jedan bezopasni politički performans prikažu kao čin ugrožavanja bezbjednosti i privatnosti Darka Pajovića i njegove porodice, mi ocjenjujemo kao najbolju ilustraciju do koje mjere je Pajović sa svojim partijskim drugovima odradio značaj režimski posao glasajući za Vladu Mila Đukanovića", smatraju u Pokretu za promjene.

Iz te partije su podsjetili lidera Pozitivne i crnogorsku javnost na lijepljenje smrtovnica sa slikom Draga Đurovića po Nikšiću, koje su svojevremo, kako navode, rađene po naređenju Pajovića.

"A sada kada je on postao Drago Đurović, Pajović bi nekako da nestane, da se sakrije od crngorske javnosti, a režim pokušava sve ne bi li ga zaštitio od prevarenih glasača Pozitivne", navodi se u saopštenju PzP.

Pokret za promjene smatra da "svako bira primjeren način izražavanja političkih stavova i političkih protesta".

"PzP ne odobrava uplitanje članova porodice politički eksponiranih ličnosti u javni i politički prostor. Ali PzP nikad neće podržati beskrajno licemjerje kojim se odlikuju zapjenjene reakcije režimskih satelita na bezopasni performans mladih, energičnih i prevarenih patriota iz grupe "Alternativa". Režimski sateliti, koji su ćutali kada su fizički napadani poslanici i lideri parlamentarnih partija, i kada su aktivisti civilnog sektora medijski razapinjani - sada se ti likovi zgražavaju nad zdravicom "Alternative", i u njoj prepoznaju glavnu prijetnju po javnu bezbjednost", saopšteno je iz te partije.

Iz PzP smatraju "tužnom" reakciju crnogorske policije.

"On (ministar Raško Konjević) koji mjesecima nije u stanju da otkrije identitet svojih potčinjenih, koji su pod fantomkama prebijali nedužni narod 17. i 24. oktobra, sada ekspresno privodi i saslušava performere iz grupe "Alternativa". PzP poziva nadležne institucije da ne podliježu režimskoj histeriji koju oko performansa "Alternative" pokušavaju da kreiraju pri-pejd dušebrižnici", navodi se u saopštenju.

Bonus video: