Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudilo performans Alternative

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje ovaj čin kojim je ugrožena, na prvom mjestu privatnost poslanika Pajovića i njegove porodice", navodi se u reagovanju
12 komentar(a)
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 16.02.2016. 11:36h

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osudila je performans članova Alternative, koji su u nedjelju išli u kućnu posjetu lideru Pozitivne Crne Gore Darku Pajoviću da mu se, kako kažu, zahvale na usluzi koju je učinio čitavom crnogorskom narodu, "spasavajući Vladu Crne Gore kada joj je bilo najteže".

“Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje ovaj čin kojim je ugrožena, na prvom mjestu privatnost poslanika Pajovića i njegove porodice. Kao osnovna ćelija društva, porodica ni u kom slučaju ne smije trpjeti posljedice zbog političkog angažmana bilo kojeg od svojih članova/ica", navodi se u reagovanju.

U saopštenju se dodaje da je Crna Gora ponosna na napredak koji ostvaruje u oblasti vladavine prava.

"Upozorenja o značaju ove oblasti za svaki dalji napredak stižu od strane Evropske komisije gotovo na dnevnoj osnovi. Želimo u korak sa svijetom, a potom nam sporadični slučajevi ukazuju na izostanak istog u praksi. Ovakvi primjeri neadekvatnog ponašanja neminovno narušavaju napore koje svi zajedno ulažemo da bi se građani/ke osjećali ravnopravnim u našem društvu bilo da su javne ličnosti ili ne", navodi se u saopštenju.

Dodaju da se Integritet porodice mora se očuvati.

"Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva nadležne institucije da isprate ovaj i slične slučajeve do kraja. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava osuđuje svaki postupak koji za cilj ima izazivanje negativnih posledica u vidu marginalizacije pojedinca ili grupe u zavisnosti od njegovog/njihovog ličnog svojstva, političkog stava ili pripadnosti i poziva nadležne institucije da isprate ovaj i slične slučajeve do kraja", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: