SDP: Porodično okruženje političara da ostane sfera privatnosti

"Treba razmisliti na koji način je najbolje poslati poruku koja neće dovoditi do osjećaja lične ili porodične ugroženosti bilo kojeg građanina Crne Gore, nebitno čime se bavi", smatraju u SDP-u
64 pregleda 10 komentar(a)
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 16.02.2016. 13:13h

Socijaldemokratska partija osuđuje poziva sve sudionike političkog života da sve aktivnosti na ovom planu sprovode u duhu toleranicije i uvažavanja privatnosti svakog građanina Crne Gore.

"Iako ljudi koji se bave politikom moraju imati povećanu dozu tolerancije zbog javnosti posla, nije dopustivo da se zarad ostvarivanja političkih ciljeva ulazi u polje privatnosti ili uznemiravaju njihove porodice", navode iz SDP-a.

Dodaju da porodično okruženje mora ostati sfera privatnog.

"Ne smijemo dozvoliti ustanovljanje prakse koja će od poslije ostavljanja “poklona" pred vratima familije Pajović, dovesti do mogućnosti da protivljenje nečijoj politici iskazuje odlaskom u nečiji stan. Kritičko razmišljanje o svim društvenim procesima u Crnoj Gori je poželjno, pogotovo od strane građana angažovanih u civilnom sektoru i ukazivanje na probleme sa kojima se naše društvo susrijeće nužan doprinos izgradnji demokratije. Zbog značaja civilnog sektora i građanskog aktivizma, treba razmisliti na koji način je najbolje poslati poruku koja neće dovoditi do osjećaja lične ili porodične ugroženosti bilo kojeg građanina Crne Gore, nebitno čime se bavi", zaključuje se u saopštenju SDP.

Bonus video: