LP: Osuđujemo uzurpaciju privatnosti Darka Pajovića

U saopštenju se dodaje da su oni koji su dozvolili da političke i partijske rasprave umiješaju u privatne i ljudske odnose u svakodnevici, a naročito porodicu i dom, na lošem putu
27 komentar(a)
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Liberalna partija logo, Foto: Liberalna partija
Ažurirano: 16.02.2016. 09:29h

Liberalna partija osudila je performans članova Alternative, koji su u nedjelju išli u kućnu posjetu Darku Pajoviću, lideru Pozitivne Crne Gore da mu se, kako kažu, zahvale na na usluzi koju je učinio čitavom crnogorskom narodu, "spasavajući Vladu Crne Gore kada joj je bilo najteže".

"Liberalna partija oštro osuđuje uzurpaciju privatnosti, privatnog posjeda i porodičnog mira poslanika Darka Pajovića od strane grupe neodgovornih pojedinaca. Pozivamo i zaštitnika ljudskih prava i tužilaštvo da hitno ispitaju postojanje elemenata kršenja zakonskih, građanskih prava Darka Pajovića i njegove porodice od starne NVO "Alternativa", saopštili su iz Liberalne partije.

U saopštenju se dodaje da su oni koji su dozvolili da političke i partijske rasprave umiješaju u privatne i ljudske odnose u svakodnevici, a naročito porodicu i dom, na lošem putu.

"Takva praksa nikada nije postojala u većinskoj i demokratskoj Crnoj Gori koja se sa drugačijim političkim mišljenjem sukobljavala argumentima i parlamentarizmom a ne nasrtajima na ličnost i porodični ugled i mir", dodaje se u saopštenju.

Liberali vjeruju da su privatnost i privatna svojina svetinja i to je temeljni princip u svakom slobodnom društvu i svakoj državi savremenog svijeta.

"Već duže vrijeme upozoravamo da fašizacija i anarhija u crnogorskom društvu sve više uzimaju maha. Legitimisanje nasilja, agresije i militarizma kao sredstva političke borbe vrlo je opasno i počinje direktno da ugrožava građane i njihove predstavnike i obračunava se sa svima koji su drugačiji. Svi zajedno moramo to hitno spriječiti, kroz institucije sistema, ali i ličnim primjerom i djelovanjem prema javnosti Crne Gore", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: