DPS osudio performans Alternative: Porodice i djeca ne smiju biti žrtve politikantskog osvetništva

"DPS očekuje da nadležni državni organi, prije svega Tužilaštvo i Uprava policije, pravovremeno i profesionalno odreaguju, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale", kazali su iz DPS-a
164 pregleda 28 komentar(a)
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 15.02.2016. 15:02h

Demokratska partija socijalista Crne Gore (DPS) najoštrije je osudila „performans“ Alternative Crne Gore kojim su "ugroženi lični intengritet, porodica i privatnost poslanika Darka Pajovića", navodi se u saopštenju ove partije.

Članovi Alternativa juče su išli u kućnu posjetu Darku Pajoviću, lideru Pozitivne Crne Gore da mu se, kako kažu, zahvale na na usluzi koju je učinio čitavom crnogorskom narodu, "spasavajući Vladu Crne Gore kada joj je bilo najteže".

"Dolaženje na vrata privatnog stana Pajovića, u kome živi sa suprugom i troje maloljetne djece, ne može se okarakterisati ni kao politička borba ni kao građanski bunt, već isključivo kao podmukao način zastrašivanja i ugrožavanja. Ako su se političari izborom tog poziva obavezali da trpe veći nivo izloženosti sudu javnosti, njihove porodice, a posebno maloljetna djeca, ne smiju biti žrtve jeftinog politikantskog osvetništva. Ovakvo crtanje meta i ugrožavanje porodice i djece nekog političara nije se dešavalo u crnogorskom političkom životu ni u mnogo težim vremenima u Crnoj Gori, koja sigurno pamte i organizatori i naručioci „performansa“. DPS očekuje da nadležni državni organi, prije svega Tužilaštvo i Uprava policije, pravovremeno i profesionalno odreaguju, kako se ovakve situacije ne bi ponavljale. Takođe, očekujemo i reakciju ostalih političkih partija, ali i nevladinih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda", kazali su iz DPS-a.

BS: Osuda ugrožavanja porodičnog doma Pajović

Bošnjačka stranka osudila je jučerašnji preformans članova Alternative, koji su išli u kućnu posjetu lideru Pozitivne Crne Gore Darku Pajoviću, da mu se kako su kazali zahvale na usluzi koju je učinio crnogorskom narodu.

"Bošnjačka stranka osuđuje primitivizam i antigrađanski čin koji su pokazali predstavnici NVO „Alternativa“ ugrozivši lični i porodični dom predsjednika Pozitivne Crne Gore, Darka Pajovića. Takav postupak predstavlja napad na osnovnu ćeliju društvene zajednice, porodicu koji je apsolutno neprihvatljiv u današnjem sistemu demokratske civilizacije", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da ovo nije prvi put da se dešavaju ovakve stvari onima koji razmišljaju na drugačiji način i postavlja se pitanje da li je nečija državna odgovornost prema strateškim ciljevima treba biti podstrek za lične napade.

"Iako pojedinci ili određene grupacije nisu saglasne sa odlukom Pozitivne Crne Gore, smatramo neprimjerenim i necivilizacijskim atak na porodični mir porodice Pajović. Zabrinjavajuće je da se državnički mudre odluke izvrgavaju poruzi i medijskoj blamaži, dok antidržavne aktivnosti se prećutkuju ili postaju društveno prihvatljive", kazali su iz Bošnjačke stranke.

Bonus video: