URA: Katnić da pokrene istragu oko finansiranja DPS-a

"Jasno je zašto specijalno tužilaštvo pored svih flagrantnih kršenja zakona od strane DPS-a na iste žmuri a druge pomno istražuje"
2099 pregleda 3 komentar(a)
Građanski pokret URA, Foto: Boris Pejović
Građanski pokret URA, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.01.2019. 13:12h

Tek u naznakama otkrivena istina o donacijama biznismena Duška Kneževića DPS-u jasno je pokazala kako ta partija krši zakon i funkcioniše van svih legalnih tokova, saopštili su iz Građanskog pokreta URA.

Kažu da im u to sistematski pomažu njihovi partijski vojnici u Agenciji za sprječavanje korupcije i Državnoj revizorskoj instituciji.

"Neprijavljivanjem donacije Duška Kneževića, DPS je flagrantno prekršio Zakona o finansiranju političkih partija i dokazao da ima fondove neprijavljenog novca u gotovini koje koristi za kupovinu glasova i krađu izbora. Ovo je najslikovitiji primjer kako se odvija afera “Snimak”, “Flomasteri i kvadrati” i mnoge druge u režiji partije koja krši zakone Crne Gore i kojoj bi da je pravne države odavno bio zabranjen rad i djelovanje”, navode u URI.

Ukazuju da bi direktor Agencije za sprečavanje korupcije Sreten Radonjić i sada "rado zažmurio kao u slučaju Ramada".

Dodaju i da se na ovom primjeru "može shvatiti rad specijalnog tužioca Milivoja Katnića koji je sve ovo znao od septembra 2017. i ništa nije preduzeo, već saučestvovao u kršenju zakona u režiji sa DPS-om".

Oni pozivaju Katnića da "konačno počne da radi svoj posao" i pokrene istragu oko finansiranja DPS-a, i da odmah sasluša "glavne osumnjičene" predsjednika Crne Gore i DPS-a Mila Đukanovića i njegovog savjetnika Slavoljuba Stijepovića.

"Jasno je zašto specijalno tužilaštvo pored svih flagrantnih kršenja zakona od strane DPS-a na iste žmuri a druge pomno istražuje. Jasno je i zašto DRI napada opozione partije zamagljujući tako činjenice i skrećući pažnju sa nezakonitog finansiranja DPS-a kojem svake godine daju pozitivno mišljenje na finansijske i pravne izvještaje”, zaključuju u GP URA.

Bonus video: