SNP predala Predlog zakona o izmjeni Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu

1 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Skupština Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 15.02.2016. 13:19h

Klub poslanika Socijalističke narodne partije Crne Gore (SNP) predao je danas u skupštinsku proceduru, po skraćenom postupku, Predlog zakona o izmjeni Zakona o specijalnom državnom tužilaštvu, saopšteno je iz ove partije.

"Predlog zakona je formalno-pravno rješenje za postavljanje rukovodioca Policijskog odjeljenja za rad sa Specijalnim državnim tužilaštvom i pruža mogućnost da Specijalno tužilaštvo postigne što bolje rezultate. Usvajanjem ovog Predloga zakona stvaraju se preduslovi da Specijalno državno tužilaštvo može da obavlja poslove iz svoje nadležnosti u punom kapacitetu. Podsjećamo da smo prilikom donošenja važećeg zakona u februaru prošle godine predvidjeli sada već evidentne probleme i još tada predložili amandman kojim bi se sadašnji problem riješio. Nažalost, amandman je tada podržalo 39 od potrebnih 41 poslanika, a listing glasanja koji je javno dostupan, može ukazati na veoma interesantna politička dešavanja prilikom glasanja.", navodi se u saopštenju SNP-a.

Očekuju da ovaj Predlog zakona dobije konsezualnu podršku poslanika u Parlamentu, s obzirom da sve političke partije koje učestvuju u radu Skupštine Crne Gore proklamuju posvećenost u uspostavljanju vladavine prava i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bonus video: