CDU: Osuda ugrožavanja privatnosti Pajovića

"Žaljenje zbog toga što u Crnoj Gori još postoje oni koji su protiv sopstvene zemlje, a prezir zbog njihovog kukavičluka da lično i javno istupe kao zagovornici ovakvih hajki, već se kriju iza "performansa", naručenih tekstova i besprizornih i neljudskih anonimnih komentara na portalima medija koji ih podržavaju i kontrolišu", poručio je Ivančević
64 pregleda 54 komentar(a)
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Alternativci, posjeta Pajoviću, Foto: Alternativa Crna Gora
Ažurirano: 15.02.2016. 11:49h

Crnogorska demokratska unija (CDU) najoštrije je osudila ugrožavanja ličnog i porodičnog mira i privatnosti poslanika Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića, navodeći da to zahtijeva hitno i neodložno procesuiranje tužilaštva.

Članovi nevladine organizacije Alternative Crne Gore dolazili su na kućnu adresu Pajovića, da mu se, kako kažu, zahvale na usluzi koju je učinio čitavom crnogorskom narodu, "spasavajući Vladu Crne Gore kada joj je bilo najteže".

"Cdu najoštrije osuđuje i izražava javni protest zbog ugrožavanja ličnog i porodičnog mira i privatnosti poslanika Darka Pajovića", saopštio je član Predsjedništva CDU Dragan Ivančević.

On je rekao da aktivisti "izvjesne nevladine organizacije" su učinjeli nešto što zaslužuje hitno i neodložno procesuiranje od tužilaštva.

"Oni koji treba da odgovaraju zbog ove prljave rabote su, prije svih, njeni inspiratori i nalogodavci. Krivi su oni, koji u svojoj mržnji i bijesu, ne prezaju od podsticanja na javni linč i izopštenje onih koji imaju i brane svoje političke stavove", rekao je Ivančević.

On je kazao da kao pripadnik političke ideje i jedan od onih koji su, početkom devedestih godina prošlog vijeka, pretrpjeli najveći progon, napade, uvrede i prijetnje, udare na ličnu i porodičnu bezbjednost, želi, da u ime Cdu, stane u zaštitu onih koji su krivi samo zbog toga što su javno i glasno iskazali svoj politički stav.

"Napadi ovakve vrste i svojevrsni javni linč, koji promovišu i podstiču i neki mediji, mora biti zaustavljen i sankcionisan", kazao je Ivančević.

On je naveo da, prema onima koji su, kako je rekao, naručili i poslali te momke u Cdu osjećaju žaljenje i prezir.

"Žaljenje zbog toga što u Crnoj Gori još postoje oni koji su protiv sopstvene zemlje, a prezir zbog njihovog kukavičluka da lično i javno istupe kao zagovornici ovakvih hajki, već se kriju iza "performansa", naručenih tekstova i besprizornih i neljudskih anonimnih komentara na portalima medija koji ih podržavaju i kontrolišu", poručio je Ivančević.

On smatra da su poslanici Pozitivne nastupili u Parlamentu na odgovoran i ozbiljan način i da su obrazložili svoja stanovišta i predložili program o kojem raspravljaju i oni kojima "nijesu mrski ovakvi mučki napadi na Pajovića i njegove kolege".

Ivančević je rekao da je zato obaveza CDU da zaštiti poslanike.

Bonus video: