Održana vanredna skupština PUPI

U saopštenju se navodi da je uvodno izlaganje podnio predsjednik Vojo Vuletić, koji je saopštio razloge održavanja vanredne Skupštine, a kojem je dato povjerenje da i dalje vodi PUPI
78 pregleda 14 komentar(a)
PUPI, Foto: PUPI
PUPI, Foto: PUPI
Ažurirano: 14.02.2016. 15:59h

U Podgorici je danas, u prisustvu 113 delegata iz Crne Gore, održana vanredna Skupština Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore.

Skupštinu je u ime Stranke penzionera, invalida i socijalne pravde pozdravio potpredsjednik te stranke Miloje Šestović, a u ime partija koje čine DF skupu su prisustvovali Emilo Labudović, Koča Pavlović, Milun Zogović i Nebojša Jušković. Prisutnima se u ime predsjedništva DF-a obratio Janko Vučinić.

U saopštenju se navodi da je uvodno izlaganje podnio predsjednik Vojo Vuletić, koji je saopštio razloge održavanja vanredne Skupštine, a kojem je dato povjerenje da i dalje vodi PUPI. On je saopštio kako je došlo do ujedinjenja PUPI sa Vijećem penzionera DF-a i stvorena nova jedinstvena partija, a delegate upoznao i "sa motivima grupe nekadašnjih funkcionera PUPI, na čelu sa Momirom Joksimovićem, da pokušaju da razbiju tu partiju i DF."

"Sve je počelo poslije sastanka koji je ta grupa održala sa čelnicima Demosa, a kulminiralo je 30. 12. 2015. godine, kada je, bez znanja i prisustva predsjednika Partije, održana neka sjednica GO, kojom je predsjedavao Momir Joksimović. Na tom sastanku je isfabrikovana ostavka predsjednika i Momir Joksimović "izabran" za novog predsjednika PUPI, sa jasnom namjerom da partiju izvuče iz DF-a i priđe Demosu". kazao je Vuletić.

On je istakao da su oni koji su "pokušali da razbiju PUPI radili po instrukcijama Ranka Krivokapića i onih koji danas pregovaraju sa režimom koji je opljačkao i uništio Crnu Goru."

"U pozadini te akcije je namjera da se oslabi DF i opstruiraju protesti kao jedini način da se dođe do pada vlade Mila Đukanovića, formiranja prelazne vlade i organizovanja prvih pravičnih i demokratskih izbora. Međutim, ova današnja skupština je pokazala da je propao plan režimskih mešetara, a posebno je pokazala našu odlučnost da se, u okviru DF, borimo za smjenu aktuelnog režima koji je od penzionera i invalida napravio građane drugog reda", rekao je predsjednik PUPI.

Na Skupštini je usvojen novi Statut Partije i izabrano rukovodstvo na čelu sa predsjednikom Vojom Vuletićem, potpredsjednicima Ivom Đurišićem, Šefketom Krcićem i Dragutinom Tiodorovićem. Takođe, izabrano je predsjedništvo i Glavni odbor PUPI.

"Skupština PUPI je donijela odluku da se iz evidencije članstva partije izbrišu Momir Joksimović i ostali koji su, zajedno sa njim, vanstatutarno djelovali i raznim manipulacijama i lažima radili na razbijanju partije. Takođe, proglašene su ništavnim sve sjednice, kao i odluke GO koje je, bez znanja i prisustva predsjednika Partije, donosila grupa koju predvodi Momir Joksimović", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: