DF: Skandalozan dokaz o crnim izvorima, ovako se finansira DPS

"Činjenica da ih je jedan od glavnih pokrovitelja režima direktno optužio da su tražili od njega da novac koji je Demokratska partija socijalista obezbijedila iz crnih izvora predstavi kao novac DF-a, predstavlja skandalozan dokaz o tokovima novca i finansiranju izbornih kampanja DPS svih ovih godina, na šta je DF ukazivao", piše u saopštenju DF-a
10301 pregleda 24 komentar(a)
Knežević i Mandić, Foto: Boris Pejović
Knežević i Mandić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.01.2019. 16:02h

Nakon intervjua profesora Duška Kneževića i optužbi koje je iznio na račun Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića i čelnih ljudi režima, svakome jasno da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi koja je zloupotrebljavajući pravosuđe vodila i vodi montirane političke procese protiv Demokratskog fronta, njegovih lidera i funkcionera, saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

"Činjenica da ih je jedan od glavnih pokrovitelja režima direktno optužio da su tražili od njega da novac koji je Demokratska partija socijalista obezbijedila iz crnih izvora predstavi kao novac DF-a, predstavlja skandalozan dokaz o tokovima novca i finansiranju izbornih kampanja DPS svih ovih godina, na šta je DF ukazivao", piše u saopštenju DF-a.

Oni traže od Vrhovnog državnonog tužioca Ivica Stankovića da saopšti odakle su nelegalna sredstva DPS-a za kampanju 2016. godine i kakve veze ima bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa 100.000 dolara konvertovanih u eure 12. oktobra 2016. godine, tačno četiri dana pred održavanje parlamentarnih izbora.

"Takođe je veoma bitno da nam odlazeći VDT saopšti i gdje su te pare završile, pošto je očigledno da Miga Stijepovića nisu smjeli saslušati jer ga štite partijski šefovi. Ovo je više nego dovoljno dokaza da Agencija za sprečavanje korupcije odmah blokira žiro-račun DPS-a i da se pred Ustavnim sudom pokrene inicijativa o zabrani rada ove kriminalne organizacije. Nakon intervjua profesora Duška Kneževića valjda je svima u Crnoj Gori jasno da je DF bio u pravu kada je precizno locirao DPS kao najveće zlo koje je okupiralo Crnu Goru i da su ustvari oni 16. oktobra 2016. godine, na dan održavanja parlamentarnih izbora, izveli državni udar ukravši pobjedu opozicije a onda optužili DF za ono što su zapravo oni uradili", navode iz DF-a.

Dodaju da je "istina, kao i pravda, spora ali i dostižna i kao što vidimo svakoga dana čelnike DPS-a i čelnike pravosuđa sustiže i otkriva sva njihova nepočinstva".

"Zbog toga će DF nastaviti da targetira sve režimske aktere koji su učestvovali u državnom udaru i tzv. pranju novca i preduzeće konkretne akcije kako bi do kraja razobličili kriminalnu bandu. Očekujemo i od ostalih kolega iz opozicije, a posebno od pojedinih čelnike opozicionih partija koji su izražavali sumnju u DF i indirektno tražili da naši lideri budu osuđeni, da javno osude čelnike pravosuđa i sve one koji su učestvovali u kreiranju i sprovođenju montiranih političkih procesa protiv nas, jer se sada jasno vidi da su u paramparčad razbijene sve lažne optužbe i podmetanja na račun DF-a, zaključuje se.

Bonus video: