Đukanović razgovarao sa Hanom o aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori

"Đukanović je ponovio punu posvećenost reformskim procesima, uključujući i potpunu implementaciju izbornog zakonodavstva i politički dijalog", navodi se u saopštenju Vlade
62 pregleda 15 komentar(a)
Johanes Han, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Johanes Han, Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 13.02.2016. 18:56h

Komesar Evropske komisije za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han rekao je danas da je zadovoljan načinom na koji Crna Gora upravlja političkom situacijom u zemlji i čestitao izglasavanje povjerenja Vladi, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Sa Hanom se danas susreo predsjednik Vlade Crne Gore Milo Đukanović, tokom drugog dana učešća na Minhenskoj bezbjednosnoj konferenciji.

"Đukanović je sa Hanom razgovarao o aktuelnim kretanjima u Crnoj Gori, sa posebnim akcentom na pregovarački proces i njegovu dalju dinamiku. U kontekstu pristupnih pregovora zajednički je potenciran značaj održivog bilansa rezultata, kao najbolje preporuke za kontinuirani i kvalitetan napredak u EU integracijama. Đukanović je u tom smislu ponovio punu posvećenost reformskim procesima, uključujući i potpunu implementaciju izbornog zakonodavstva i politički dijalog", navodi se u saopštenju Vlade.

Đukanović je danas razgovarao i sa predsjednikom Poljske Andžejom Dudom.

"Duda je izazio zadovoljstvo što će Crna Gora u novom statusu prisustvovati Samitu NATO-a, čiji je domaćin njegova zemlja, ponovivši da Poljska snažno pozdravlja članstvo Crne Gore u NATO-u i politiku otvorenih vrata. Posebno je pozdravio napredak i uspjehe koje je Crna Gora ostvarila od obnove nezavisnosti. Đukanović je uz zahvalnost za podršku Poljske Crnoj Gori i regionu u procesu pristupanja EU i NATO-u ocijenio da poziv za članstvo predstavlja istorijsku prekretnicu razvoja naše zemlje i trajni doprinos stabilnosti regiona", piše u saopštenju Vlade.

Dodaje se da suĐukanović i Duda razgovarali i o bilateralnim pitanjima, uz zajedničku konstataciju da je frekventan politički dijalog potvrda dobrih odnosa koji ima ozbiljan potencijal za dalje unapređenje u različitim oblastima, kako bilateralno, tako i u okviru regionale saradnje.

"U tom pravcu, izražena je obostrana spremnost za intenziviranje kontakata u narednom periodu. Đukanović je takođe bio jedan od govornika na panel-diskusiji "Ka evroatlantskim integracijama u Jugoistočnoj Evropi", na kojem je bilo riječi o perspektivama i izazovima sa kojima se suočavaju i pojedinačno zemlje i region u cjelini", zaključuje se u saopštenju..

Bonus video: