Martinović: Insistriraćemo na rodnoj jednakosti i jednakim šansama

Vujović je najavio da će mlade cetinjske Socijadlemokrate, uvažavajući suštinu socijaldemokratske ideje, u svom radu nastojati da osnaže status mladih u svojoj opštini
7 komentar(a)
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Twitter
Socijaldemokrate Crne Gore, Foto: Twitter
Ažurirano: 12.02.2016. 18:15h

Olivera Martinović izabrana je za predsjednicu Foruma žena Socijaldemokrata Cetinja, dok će na čelu predsjednika Omladine SD u istom gradu biti Vladimir Dado Vujović, odlučeno ja na jučerašnjem sastanku

Martinović i Vujović su iskazali zadovoljstvo dosadašnjim radom i načinom na koji se struktrura i organizacija Socijaldemokrata unapređuje, a brojnost članova u kontinuitetu uvećava.

Prema riječima predsjednice Foruma žena, potrebno je raditi više u pogledu uključivanja žena u procese donošenja odluka, pogotovo na lokalnom nivou.

"Inicijativama i konkretnim predlozima radićemo na rješavanju onih pitanja koja tretiraju status žena u našem gradu, insistrirajući na rodnoj jednakosti i jednakim šansama. To će podrazumijevati i realizaciju određenih programa za jačanje uloge žena u društvu, naročito kroz podršku u razvijanju novih modela za savjetovanje i mentorstvo na lokalnom nivou,’” poručila je Martinović.

Vujović je najavio da će mlade cetinjske Socijadlemokrate, uvažavajući suštinu socijaldemokratske ideje, u svom radu nastojati da osnaže status mladih u svojoj opštini.

"Omladini je data prilika da svojim aktivizmom doprinesu promjenama i u krajnjem, utiču na svoju budućnost. Omladina Socijaldemokrata Cetinja će svoje djelovanje usmjeriti na učestvovanje u političkim, društvenim i ekonomskim procesima koji za cilj imaju stvaranje države socijalne pravde i jednakosti, u kojoj ne postoji bojazan za afirmaciju potencijala mladih”, poručio je Vujović u saopštenju.

Sastanku je prisustvovao i predsjednik Opštinskog odbora Ivan Gazivoda.

Bonus video: