Krapović: Vlada Crne Gore nema ni kapacitet ni legitimitet za POP

Opštinski odbor Demokrata Budva je zato pozvao građane Budve, ali i ostalih primorskih opština, da u što većem broju dođu na Javnu raspravu o nacrtu POP-a
5 komentar(a)
Dragan KRapović, Foto: Demokrate
Dragan KRapović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 12.02.2016. 11:36h

Vlada Crne Gore nema ni kapacitet ni legitimitet za jedan važan dokument kakav je Plan posebne namjene za Obalno područje Crne Gore (POP), izjavio je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata, Dragan Krapović. On je dodao da ni ovaj saziv Parlamenta Crne Gore nema legitimitet, a potvrdio je priču svojih kolega iz Kotora, da Plan rade firme koje se nalaze pod kontrolom Aca Đukanovića.

Opštinski odbor Demokrata Budva je zato pozvao građane Budve, ali i ostalih primorskih opština, da u što većem broju dođu na Javnu raspravu o nacrtu POP-a.

Krapović je napomeno da ono što bi građani trebalo da znaju je da je ovaj Plan ključna razvojna odrednica i trasa razvoja primorja Crne Gore i "to je ono što će u velikoj mjeri odrediti njihove i živote njihovih potomaka u godinama pred nama".

On je podsjetio da plan predlaže ministar turizma i održivog razvoja Branislav Gvozdenović, čije je ministarstvo već dalo saglasnost za sve planove koje su predložili iz opštine Budva, i koji su uticali na to da Budva izgleda onako kako danas izgleda.

"Poštovani građani,ne znamo da li ste svijesni koliko je ovo bitno za vas, koliko će ovaj Plan direktno uticati na vaše živote, živote vaše djece, na našu državu i budućnost. Međutim, naša je dužnost da vam na to ukažemo. Ovaj Plan, zajedno sa nekoliko predloga Zakona, poput nacrta Zakona o izgradnji objekata, nacrta Zakona o Morskom Dobru i još nekih, sračunat je da vam oduzme pravo da promišljate i odlučujete šta da radite sa vašom privatnom imovinom, kao i šta da radimo svi zajedno sa našom državnom imovinom. To je pokušaj da se NAŠI vrijedni resursi, lokaliteti poput Ulcinjske solane ili, kod nas u Budvi, lokalitet Buljarice, nepovratno unište, prodaju ko zna kome, da u sumnjivim i koruptivnim aražmanima grade mega-rizorte u kojima će domicilno stanovništvo moći da dobije najviše posao baštovana, nosača kofera ili recepcionera. Ovakav pristup vodi prodaji prostora, ograničenih resursa koji pripadaju nama, a ne njima, vodi odnošenju novca, zaradjenog u Crnoj Gori, van države i u konačnom vodi prodaji i izdaji države i svih nas koji je činimo", kazao je Krapović.

On je na kraju još jednom pozvao građane da učestvuju u javnoj raspravi, jer je to jedini ključ da se ne prihvatio ovakav pristup.

Rasprava je zakazana za ponedjeljak 15. februar, u 12.00h, u zgradi Akademije znanja u Budvi.

Bonus video: