Ljubomir Filipović odlučio da napusti SDP

Filipović tvrdi da će Đurovićeva odluka štetiti partiji i najavio da će o daljem političkom angažmanu prvo obavijestiti rukovodstvo SDP-a
410 pregleda 43 komentar(a)
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ljubomir Filipović, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 12.02.2016. 06:24h

Bivši potpredsjednik Opštine Budva Ljubomir Filipović obavijestio je predsjednika Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića da će napustiti tu stranku, zbog neslaganja sa predsjednikom budvanskog SDP-a Mihailom Đurovićem. On je lideru SDP-a poručio da stranku, između ostalog, napušta zbog Đurovićeve odluke da poništi tender za zakup 150 kupališta od Budve do Bara, navodeći da je to štetilo partiji.

“Na osnovu informacija koje posjedujem, iskustava zakupaca iz Budve ali i obrazloženja “Morskog dobra” smatram da je odluka o poništenju tendera skandalozna. Sve odluke koje kao članovi partija donosimo u izvršnoj vlasti vuku i političke konsekvence. Tako će biti i sa ovom odlukom. O svom daljem političkom angažmanu prvo obavijestiti rukovodstvo SDP iz poštovanja prema dosadašnjem zajedničkom radu”, kazao je za “Vijesti” Filipović.

Javno preduzeće “Morsko dobro”, na čijem je čelu Đurović, najavilo je da će poništi tender za zakup kupališta u Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu zbog navodne nepravilnosti u javnom pozivu. Ta odluka izazvala je negodvanje pojedinih zakupaca, koji su zbog toga najavili podnošenje tužbi protiv Morskog dobra. Prema tvrdnjama poznavalaca prilika u budvanskom SDP-u, odluka “Morskog dobra” bila je samo kap koja je prelila čašu, zbog koje je Filipović javno saopštio odluku koja se odavno očekivala. Filipović je uz Đurovića bio kandidat za šefa budvanskog SDP-a, ali je aktualni predsjednik odbora izabran dvotrećinskom većinom.

Đurović je prethodno na predlog Vlade postavljen za direktora JP “Morsko dobro”, napustivši mjesto sekretara za privredu i finanisije Opštine Budva. Filipović je nedavno odbio mjesto potpredsjednika SDP Budva, koje mu je ponudio Đurović.

Filipović je prije dvije godine izazvao politički potres u vladajućoj koaliciji kada je, dok je tadašnji gradonačelnik Lazar Rađenović zbog afere “Košljun” bio pritvoren u spuškom zatvoru, povukao potpis sa ugovora o prodaji 22 hektara opštinske zemlje na lokalitetu Dubovaca u zaleđu Kraljičine plaže arapskoj kompaniji “Royal group”.

Bonus video: