Neven Staničić kandidat za gradonačelnika Tivta

Staničićevo prvo mjesto na izbornoj listi i kandidaturu za novog predsjednika Opštine Tivat, formalno treba da potvrdi Glavni odbor CDU
217 pregleda 7 komentar(a)
Neven Stanišić, Foto: CDU
Neven Stanišić, Foto: CDU
Ažurirano: 11.02.2016. 14:36h

Potpredsjednik CDU, profesor Neven Staničić biće nosilac izborne liste te partije na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu i kandidat CDU za novog tivatskog gradonačelnika, odlučeno je na sjednici Predsjedništva CDU u proširenom sastavu, koja je održana u Podgorici.

Kako je saopšteno iz stranke Miodraga Vlahovića, Predsjedništvo je analiziralo političke i ekonomske prilike u Tivtu, u kontekstu nastupajućih lokalnih izbora.

"Predsjedništvo je formulisalo Osnove za izborni nastup CDU u Tivtu i izabralo Izborni štab, na čijem čelu će biti Rajko Čavor, predsjednik OO CDU Tivat", navodi se u saopštenju, uz napomenu da Staničićevo prvo mjesto na izbornoj listi i kandidaturu za novog predsjednika Opštine Tivat, formalno treba da potvrdi Glavni odbor te stranke.

"Na sastanku Predsjedništva je potvrđeno da CDU ima sve političke, organizacione i kadrovske pretpostavke za samostalni nastup na lokalnim izborima, ali je istaknuta i spremnost i zainteresovanost naše stranke da formira predizborne koalicije sa partijama, udruženjima građana i izbornim listama koje baštine demokratske i građanske vrijednosti i principe", saopšteno je.

Navodi se i da je Staničić izložio osnove izbornog programa, "koji će sadržati konkretne prijedloge i mjere koje će CDU ponuditi građanima Tivta kao projekciju zaštite i razvoja potencijala grada i Opštine u nastupajućem četvorogodišnjem periodu".

"Staničić je istakao uvjerenje da će nova vlast u Tivtu biti moguća samo ukoliko bude formirana nova i šira koalicija, u kojoj će CDU igrati značajnu ulogu, kao partija političkog centra opredijeljena da konkretnom i djelotvornom politikom unapređuje standard života svih građana Tivta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: