U Bijelom Polju održana sjednica Mreže mladih Pokreta za promjene

" Da nije bilo protesta od septembra prošle godine, ne bi se ni stiglo do sadašnjih pregovora, tako da smo sigurni da se jedino na taj način može uspješno doći do prelazne vlade i rješavanja aktuelne političke situacije što će na kraju dovesti do prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori"
55 pregleda 3 komentar(a)
Pokret za promjene, Foto: PzP
Pokret za promjene, Foto: PzP
Ažurirano: 08.02.2016. 14:44h

U Bijelom Polju proteklog vikenda održana je sjednica Mreže mladih Pokreta za promjene Crne Gore.

Sjednici su prisustvovali predsjednik MM PzPCG, Nikola Bajčetić, koji je vodio sjednicu, potpredsjednica Anika Mentović, kao i predstavnici mladih PzP-a iz svih gradova sjevera Crne Gore.

"Razgovarali smo o aktuelnim problemima mladih na sjeveru i konstatovali da je to nezaposlenost i nebriga lokalnih vlasti za probleme mladih. Ovaj problem je posebno izražen kod mladih koji nijesu politički podobni iako posjeduju diplome fakulteta, odnosno onih koji se ne boje da iskažu svoj stav i nezadovoljstvo načinom na koji vladajuća partija vodi opštine i državu. Pored toga, složili smo se da je put protesta najbolji način kojim se može izaći iz aktuelne situacije u Crnoj Gori. Da nije bilo protesta od septembra prošle godine, ne bi se ni stiglo do sadašnjih pregovora, tako da smo sigurni da se jedino na taj način može uspješno doći do prelazne vlade i rješavanja aktuelne političke situacije što će na kraju dovesti do prvih slobodnih izbora u Crnoj Gori. Protesti se nastavljaju, a mladi PzP-a će ih i dalje podržavati u potpunosti."

Bonus video: