Mandić i Knežević sa Vučićem: Nastavlja se institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori

3829 pregleda 17 komentar(a)
Danas u Predsjedništvu Srbije, Foto: Beta
Danas u Predsjedništvu Srbije, Foto: Beta

Predsjednici Nove srpske demokratije Andrija Mandić i Demokratske narodne partije Milan Knežević na sastanku sa državnim i političkim liderima srpskog naroda u regionu upoznali su predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa aktuelnom društveno političkom situacijom u Crnoj Gori.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju Mandića i Kneževića, na sastanku je posebno apostrofiran "institucionalni progon srpskog naroda u Crnoj Gori".

"Koji će svoju kulminaciju doživjeti pred popis 2021. godine. Mandić i Knežević su pokrenuli inicijativu kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika o otvorenoj granici između Crne Gore, Srbije i Republike Srpske kao važnoj pretpostavci o trgovinskoj uniji koja u narednom periodu očekivane globalne recesije može biti recept kako se na pravi način suočiti sa socioekonomskim izazovima", saopšteno je iz Demokratskog fronta.

Mandić i Knežević su, kako se dodaje, upoznali Vučića i o aktivnostima DF-a usmjerenim u pravcu ustavnih promjena kojima bi srpski narod i srpska jezička zajednica bili normirani u Ustavu kako im to i pripada.

"Predsjednici NSD- a i DNP- a su iskazali zahvalnost što je usvojen njihov raniji predlog o otvaranju konzulata Republike Srbije u sjevernom dijelu Crne Gore, i to najvjerovatnije u Beranama. Na sastanku je dogovoreno i dalje inteziviranje zajedničkih aktivnosti u promociji i očuvanju nacionalnih, kulturnih i duhovnih vrijednosti koje neraskidivo spajaju Crnu Goru i Srbiju", navodi se u saopštenju.

Bonus video: