Vlahovićevoj partiji blokiran račun

Kako je objavljeno na sajtu Centralne banke, račun partije Miodraga Vlahovića, blokiran je na 3.112 eura. Vlahović je potvrdio “Vijestima” da je račun blokiran
67 pregleda 35 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: Boris Pejović
Miodrag Vlahović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 05.02.2016. 15:39h

Račun Crnogorske demokratske unije (CDU) blokiran je duže od sedamdeset dana zbog duga te partije za promotivni materijal.

Kako je objavljeno na sajtu Centralne banke, račun partije Miodraga Vlahovića, blokiran je na 3.112 eura. Vlahović je potvrdio “Vijestima” da je račun blokiran.

“Mislim da imamo jedan neplaćeni račun za neki promotivni materijal, koji otplaćujemo, nešto preko 2.500 eura”, rekao je Vlahović.

Državna revizorska institucija (DRI) ranije je Vlahovićevoj partiji, osnovanoj u junu 2014, dala negativno mišljenje na finansijski izvještaj.

DRI je utvrdila da je CDU isplatila troškove od 9.091 euro koje nije dokumentovala ili ih je pravdala neadekvatnom dokumentacijom.

Takođe je utvrđeno da CDU nije plaćala naknade fizičkim licima po osnovu radnog angažmana u partiji, odnosno za intelektualne usluge, kao i zakupa poslovnog prostora u iznosu od 12.800 eura.

DRI je revizijom utvrdila i da je Vlahovićeva partija od ukupno iskazanih troškova u iznosu od 36.609 eura gotovinski iz blagajne platila 32.491 euro.

Bonus video: