Bečić: Opoziciona koordinacija neophodna bez obzira na evidentne razlike

"Nakon što se riješi pitanje budućnosti Vlade, bilo na način da naše kolege iz opozicije postignu dogovor o modelu rekonstrukcije 40.Vlade ili na neki drugi način, steći će se uslovi da Demokrate nastave učešće u Parlamentarnom dijalogu, jer pored izvršne vlasti ima puno problema definisanih Planom Demokrata, koje treba riješiti za stolom", naglasio je Bečić
25 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.02.2016. 17:03h

Bez obzira što je predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić saopštio razloge zbog kojih je napustio sastanak lidera političkih partija u petak i zbog kojih neće učestvovati u tom dijelu Parlamentarnog dijaloga, danas je zajedno sa generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem prisustvovao sastanku koji je organizovao predsjednik Demosa, cijeneći potrebu međusobnog uvažavanja i potrebne opozicione koordinacije bez obzira na evidentne razlike koje postoje po određenim pitanjima, saopšteno je iz Demokrata.

U saopštenju se navodi da je Bečić ponovio dobro poznate prinicipe i stavove Demokrata, da neće učestovati u razgovorima o rekonstrukciji 40. Vlade Crne Gore koja je opstala uvođenjem političke korupcije u državni Parlament, rušenjem osnovnih principa demokratije i obesmišljavanjem izborne volje građana. Demokrate napominju da je za njih neprihvatljivo da na određeni način legalizuju političku korupciju i prihvatanje principa „kupi, pa vladaj“.

"Demokrate mogu prisustvovati samo razgovorima o formrianju nove 41. Vlade, a to znači da Vlada „Đukanović-Pajović“ mora pasti, ponovio je Bečić. Istakao je da Demokrate drže riječ, poštuju principe i odluke najviših partijskih organa, podjećajući da smo odmah nakon osnivanja partije na Glavnom odboru donijeli odluku da sa DPS-om nećemo ni prije, ni nakon izbora. Jasno smo planom Demokrata još u novembru istakli da je naš predlog formiranje nestranačke Vlade, koja bi pripremila fer i slobodne izbore, ali i istakli da nećemo biti smetanja formiranju političke prelazne Vlade, iako u njoj nećemo učestvovati već ćemo mjesta koja nam eventuano pripadaju ustupiti kolegama iz opozicije", izjavio je Aleksa Bečić.

"Nakon što se riješi pitanje budućnosti Vlade, bilo na način da naše kolege iz opozicije postignu dogovor o modelu rekonstrukcije 40.Vlade ili na neki drugi način, steći će se uslovi da Demokrate nastave učešće u Parlamentarnom dijalogu, jer pored izvršne vlasti ima puno problema definisanih Planom Demokrata, koje treba riješiti za stolom", naglasio je Bečić.

On je posebno istakao da su Demokrate dale riječ da sa DPS-om neće ni u kakvim varijantama, te da će tu riječ i održati.

Bonus video: