Damjanović: Nijesmo glasali, niko nas nije zvao u Vladu

"Rekonstruisana ili ne, ova Vlada ne može da obezbijedi uslove za fer izbore", smatra Damjenović
10 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Aleksandar Damjanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 04.02.2016. 14:45h

Šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović reagovao je na tekst objavljen prekjuče u “Vijestima” pod naslovom „Damjanović neće u Ministarstvo finansija“.

Reagovanje prenosimo u cjelini:

“Prvo, netačno je da je na 9. sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora SNP održanoj 31.januara, povodom razmatranja jedine tačke dnevnog reda „Aktuelno-politička situacija poslije glasanja o povjerenju Vladi“ zauzet stav SNP CG o ulasku u Vladu. Drugo, netačno je da se na sjednici glasalo o bilo čemu, a naročito o „stavu“ kojeg nema i kojeg niko nije predložio, jer se glasati može samo o predlogu i to na organu partije koji je jedini za to i nadležan, a to je Glavni odbor SNP CG.

Ono što je tačno jeste da je na sjednici na kojoj je učestvovalo 50 članova Izvršnog odbora, veliki broj njih, među kojima i moja malenkost, uzelo riječ, i u jednoj ozbiljnoj razmjeni mišljenja ukazalo na dobre i loše strane sijaset ponuda kojima je ovih dana preplavljena crnogorska politička scena. Fokus mog izlaganja nije bio na odgovoru za ponudu ulaska u Vladu, koju uzgred niko nije dostavio SNP-u, već na potrebi da angažman SNP-a bude još više na obezbjeđivanju zakonskih i institucionalnih uslova za sprovođenje fer i demokratskih izbora. Ovo, uz moje jasno saopštenje rezerve da sadašnja, nerekonstruisana ili rekonstruisana Vlada to može da obezbijedi”, navodi se u reagovanju Damjanovića.

Bonus video: