Bajčetić: Izborni manipulatori se ne odriču svojih šema i partijskih utvrđenja

"Obesmišljena je sama Skupština Glavnog grada, baš kao i državna Skupština, koja je posljednjom političkom korupcijom usljed izglasavanja o povjerenju Vladi, još jednom ubila duh crnogorskog parlamentarizma", istakao je Bajčetić
14 komentar(a)
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Nikola Bajčetić, Foto: MMPzP
Ažurirano: 03.02.2016. 10:37h

Predlog odluke o Mjesnim zajednicama dostavljen Skupštini Glavnog grada kojim je predviđena primjena te odluke tek od 1. decembra 2016. godine samo je dokaz da je Demokratski front bio u pravu da svi pregovori i dogovori sa DPS kreatorima afere Snimak su obesmišljeni, te da su radne grupe čiji je idejni tvorac Ranko Krivokapić, zapravo još jedna najobičnija farsa i trošenje dragocjenog vremena a što idu na ruku već prepoznatim izbornim manipulatorima, saopštio je Nikola Bajčetić, odbornik Demokratskog fronta (Df) u Skupštini Glavnog grada.

"Imajući u vidu da smo u izbornoj godini, te da se parlamentarni izbori očekuju na jesen, logično je da se izborni manipulatori ne odriču svojih ustaljenih šema, a pogotovo njihovih partijskih utvrđenja kakve su mjesne zajednice. DF ne želi da daje legitimitet nelegitimnoj Skupštini Glavnog grada, jer je skupštinska većina izabrana uz prekajanje izborne volje građana, političku korupciju, pa i krađu izbora, na lokalnim izborima 2014. Obesmišljena je sama Skupština Glavnog grada, baš kao i državna Skupština, koja je posljednjom političkom korupcijom usljed izglasavanja o povjerenju Vladi, još jednom ubila duh crnogorskog parlamentarizma", istakao je Bajčetić.

On je dodao da DF poziva sve svoje kolege iz opozicije, a koje i dalje sjede u Skupštini Glavnog grada, da napuste gradski parlament i, kako ističe, prestanu da im daju legitimitet, jer je tvrdi Bajčetić jasno da tamo dogovora nema i da glasačka mašinerija samo odrađuje svoj posao.

"Ovakvo, po nama očekivano, gaženje odluka iz radnih grupa Ranka Krivokapića, od strane DPS-a, samo nas dodatno obavezuje da nastavimo sa protestima koji su jedini put koji može dovesti do promjena i formiranja prelazne Vlade koja bi obezbijedila prve fer i slobodne izbore", zaključio je Bajčetić.

Bonus video: