Milačić: Vlada i Komunikacioni tim kriju koliko je građana za referendum o članstvu u NATO

"Na sceni je konstantno fabrikovanje podataka kako bi se prikrila istina koja je, procentualno dvocifreno daleko od one koja se ovakvim istraživanjima nameće javnosti", kazao je Marko Milačić, direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore
13 komentar(a)
Marko Milačić
Marko Milačić
Ažurirano: 01.02.2016. 15:34h

Istraživanjima javnog mnjenja koje se rade za potrebe Vlade i srodnih tijela, u ovom slučaju Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO, u izvedbi Damara, ne može se vjerovati najkasnije od afere "Depeša", u kojoj je Pokret za neutralnost, crno na bijelo, pokazao da državne institucije, na čelu sa Vladom, brutalno falsifikuju istraživanja javnog mnjenja u korist učlanjenja u NATO, saopštio je danas Marko Milačić, direktor Pokreta za neutralnost Crne Gore.

On je reagovao povodom istraživanja agencije Damar koje je pokazalo da učlanjenje Crne Gore u NATO u ovom momentu podržava 47,3 odso građana, a 37,1 odsto se protivi.

"Tada je, podsjetimo, Vlada procenat protivnika NATO integracija snizila za čak 11 odsto, sa 57 na 46 procenata! Do dan danas, nakon otkrivanja tog skandala, nije se oglasila ni agencija koja je radila to istraživanje (Ipsos), što dodatno pokazuje o kakvim anranžmanima je riječ. Ni danas ništa nije promijenjeno: na sceni je konstantno fabrikovanje podataka kako bi se prikrila istina koja je, procentualno dvocifreno daleko od one koja se ovakvim istraživanjima nameće javnosti. Dodatno, u najnovijem istraživanju, kojem se mažu oči građana, o našem trošku, govori se o tome koliko bi se građana na eventualnom referendumu izjasnilo za ili protiv NATO integracija, ali se prećutkuje jedan od najvažnijih i najaktuelnijih podataka, a to je: koliko je procenata građana za, odnosno protiv odlučivanja na referendumu", istakao je Milačić.

On je dodao da Vlada i Komunikacioni tim namjerno prikrivaju ovaj izuzetno važan podatak zbog proste činjenice što im ne ide na ruku.

"Pokret za neutralnost je u okviru afere Depeša otkrio podatak, koji do tada, a ni od tada, nijesmo mogli vidjeti niti u jednom istraživanju javnog mnjenja, iako se on uvijek nalazi u istraživanjima. Naime, pokazalo se da je čak 84 odsto građana za referendum i to sa trendom rasta! Još više: afera Depeša je pokazala da je čak 65 odsto onih koji jesu za NATO takođe za referendum. Stoga, Pokret za neutralnost sada poziva Vladu i Komunikacioni tim Savjeta za članstvo u NATO – iako ne sumnjamo da je i ovo istraživanje propagandna predstava za javnost – da Crnoj Gori pokažu koliko je građana za raspisivanje referenduma, recimo, po ovom, najnovijem istraživanju Damara. Jasno je: Đukanović to izbjegava jer zna ono što je za njegove lične potrebe urađeno u istraživanju javnog mnjenja oktirvenog u aferi Depeša – ogromna većina stanovnika je za referendum!", rekao je Milačić.

Bonus video: