Vlahović: Opozicija ozbiljno da razmisli o ponudi Đukanovića

„U oba slučaja, a to je, zapravo, postala jedna cjelina, biće izuzetno teško objasniti i domaćoj javnosti i inostranim partnerima, a pogotovo onima iz Evropske unije, da se odbija koncept koji omogućava direktno učešće opozicije u kreiranju pravila i uslova za održavanje demokratskih i slobodnih izbora“, ocijenio je Vlahović
37 komentar(a)
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Vlahović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 29.01.2016. 12:37h

Opozicione partije treba ozbiljno da razmisle o konceptu koji je ponudila Pozitivna Crna Gora i konkretnoj ponudi koju je prezentovao premijer Milo Đukanović, smatra lider Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Vlahović .

„U oba slučaja, a to je, zapravo, postala jedna cjelina, biće izuzetno teško objasniti i domaćoj javnosti i inostranim partnerima, a pogotovo onima iz Evropske unije, da se odbija koncept koji omogućava direktno učešće opozicije u kreiranju pravila i uslova za održavanje demokratskih i slobodnih izbora“, ocijenio je Vlahović.

Kako je naveo, ignorisanje te ponude upućivalo bi na neprijatni zaključak da djelovanje i zahtjevi nekih političkih lidera i njihovih partija i udruženja, nijesu bili usmjereni prema traženju održivih i kredibilnih političkih rješenja, već pokušaj da se na sporedna vrata zauzme vlast u Crnoj Gori.

„Vidim da su neki požurili da to odmah odbiju. Nijesam siguran da im je to baš mudro, ali sam sasvim uvjeren da je to politički neodgovorno“, dodaje se u izjavi Vlahovića.

Bonus video: