Krivokapić u ponedjeljak organizuje sastanak sa predsjednicima političkih subjekata

Krivokapić je danas uputio pismo predsjednicima političkih subjekata u kojem ih podsjeća da će u ponedjeljak, u skladu sa ranijim dogovorom, organizovati sastanak Parlamentarnog dijaloga, posvećen pronalaženju pravno–političkog modela koji će garantovati implementaciju dogovorenih rješenja za slobodne izbore
7 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2016. 16:11h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić će, u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja, u ponedjeljak prvog februara, organizovati treći sastanak sa predsjednicima političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore.

Krivokapić je danas uputio pismo predsjednicima političkih subjekata u kojem ih podsjeća da će u ponedjeljak, u skladu sa ranijim dogovorom, organizovati sastanak Parlamentarnog dijaloga, posvećen pronalaženju pravno–političkog modela koji će garantovati implementaciju dogovorenih rješenja za slobodne izbore.

"U skladu sa dogovorom postignutim na drugom sastanku Parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora predsjednika političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini Crne Gore, održanom 21. decembra 2015. godine, konsenzusom smo odlučili da se 1. februara 2016. godine održi sastanak Parlamentarnog dijaloga, posvećen pronalaženju pravno–političkog modela koji će garantovati implementaciju dogovorenih rješenja za slobodne izbore. Kroz izlaganje predsjednika Vlade na jučerašnjoj sjednici Skupštine pokazana je spremnost za razgovore o uspostavljanju Vlade izbornog povjerenja, konstituisane od predstavnika vlasti i opozicije, koja bi imala prelazan karakter i precizan mandat pripreme i sprovođenja slobodnih izbora", naveo je Krivokapić u pismu.

Sastanak Parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih izbora biće održan u ponedjeljak u 12 sati, u Bijelom salonu Skupštine.

Bonus video: