PUPI podnio krivične prijave protiv Burića, Brajovića i Veljovića

Odmah nakon toga, kako tvrde iz PUPI-a, Brajović i Veljović, u ime države, kupuju od firme Normal company motel Zlaticu za potrebe specijalne policije za oko 8,7 miliona eura
287 pregleda 6 komentar(a)
Žarko Burić, Foto: Boris Pejović
Žarko Burić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 28.01.2016. 11:04h

Partija udruženih penzionera i invalida (PUPI) podnijela je danas vrhovnom državnom i specijalnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv vlasnika firme Normal company, Žarka Burića i bivšeg ministra unutrašnjih poslova i direktora Uprave policije, Ivana Brajovića i Veselina Veljovića.

PUPI je krivične prijave protiv Burića, Brajovića i Veljovića, kao i drugih osoba, podnio zbog, kako su naveli, sumnje da su počinili krivična djela iz oblasti organizovanog kriminala i korupcije.

Krivična prijava je podnijeta vrhovnom državnom i specijalnom tužiocu, Ivici Stankoviću i Milivoju Katniću, zbog, kako su objasnili, štete nanesene državi i građanima u višemilionskim iznosima, kod kupovine tri hotela i motela u Podgorici.

"Firma Normal company, čiji je vlasnik Burić, kupila je tri hotela i jedan motel u Podgorici, za iznos oko 4,7 miliona eura", navodi se u saopštenju PUPI-a.

Odmah nakon toga, kako tvrde iz PUPI-a, Brajović i Veljović, u ime države, kupuju od firme Normal company motel Zlaticu za potrebe specijalne policije za oko 8,7 miliona eura.

"Ovdje je suvišan svaki komentar. Oštećen je budžet, građani i poreski obveznici", kazali su predstavnici PUPI-a.

Oni su naveli da postoji osnovana sumnja da su počinjena teška krivična djela koja se svrstavaju u djela organizovanog kriminala i korupcije, čime je nanesena ogromna šteta državi i građanima.

"Skrećemo pažnju tužilaštvu da se Brajović nije slučajno privezao za skute Demokratske partije socijalista (DPS) i premijera Mila Đukanovića. On to radi svjesno, iz razloga što mora, jer bi po skraćenom postupku bio smješten u Spuž", rekli su iz PUPI-a.

Iz PUPI-a su dodali i da je potpredsjednik Vlade, Vujica Lazović, "vezan za gospodara", jer je, kako tvrde, počinilac teških krivičnih djela kod privatizacije Elektroprivrede (EPCG).

Iz PUPI-a su pozvali Stankovića i Katnića da odmah pristupe izviđajnim radnjama i nakon toga postupe u skladu sa zakonom.

Bonus video: