Crna Gora da se ugleda na Sloveniju i održi referendum o NATO

Smatra da bi, bez referenduma, bio obesmišljen čitav proces odlučivanja
54 pregleda 6 komentar(a)
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 26.01.2016. 11:30h

Crna Gora mora da se ugleda na Sloveniju i održi referendum o članstvu u NATO, kazao je izvršni direktor Pokreta za neutralnost Marko Milačić prilikom susreta sa ambasadorom Slovenije Mitjom Močnikom.

“Crna Gora mora, naročito imajući u vidu podijeljenost društva po ovom pitanju što je daleko izraženije u našoj zemlji, da se ugleda na Sloveniju”, rekao je Milačić.

Smatra da bi, bez referenduma, bio obesmišljen čitav proces odlučivanja.

Milačić je Močniku detaljano obrazložio unutrašnje probleme crnogorskog društva i države, ističući prije svega vladavinu prava, stepen ljudskih sloboda i demokratičnost.

“Milačić je istakao ozbiljan problem sa kojim se Poreta suočava, a to je preovladavajući medijski mrak i Vladina NATO kampanja bazirana na klasičnoj propagandi bez istinskog dijaloga suprostavljenih strana, a o trošku građana Crne Gore,” navodi se u saopštenju Pokreta.

Predsjednik Skupštine Pokreta za neutralnost Ognjen Jovović upoznao je ambasadora sa modelom vojne neutralnosti Crne Gore koju baštini Pokret, naglašavajući kako je ona u ovom trenutku najplodonosnija za Crnu Goru.

Jovović je upoznao ambasadora sa studijom vojne neutralnosti Crne Gore, u izdanju Pokreta za neutralnost, koja će narednih dana izaći u javnosti.

On se, takođe, kritički ponio prema odluci NATO saveza da u ovom trenutku pozove Crnu Goru, imajući u vidu da Crna Gora u ovom trenutku ima, kako navodi, poluparlament i vladu nastalu na političkoj korupciji.

Član UO Pokreta za neutralnost, Stefan Đukić, predstavio je plan kampanje koju će voditi Pokret u narednom periodu, čiji je primarni cilj demontaža opštih mjesta koja se serviraju javnosti kada je u pitanju NATO savez. Tu, prije svega, Đukić ističe irelevantnost zaključaka koji se tiče bezbjednosnog i ekonomskog prosperiteta zemlje ukoliko Crna Gora postane član NATO.

Bonus video: