Demokrate: Još nema odgovora Krivokapića

Demokrate su ponovo pozvale predsjednika Skupštine da Parlamentarni dijalog zakaže odmah nakon sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj će se odlučivati o povjerenju Vladi, bez obzira na to da li će se na njoj ozvaničiti politička korupcija na najvišem nivou ili ne
68 pregleda 11 komentar(a)
SDP, ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
SDP, ranko Krivokapić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.01.2016. 15:45h

Demokratska Crna Gora upozorila je da još nema odgovora predsjednika Skupštine Ranka Krivokapića na njihov zahtjev da se sjednica Parlamentarnog dijaloga održi odmah nakon zasijedanja parlamenta, bez obzira na ishod glasanja o povjerenju Vladi.

Predmet rasprave i dogovora na sjednici predstavnika svih političkih subjekata koji imaju poslanike u Skupštini, koja je posljednji put zakazana za 1. februar, a dogovoreno da se po potrebi održi i ranije, neophodno je da bude prelazna vlada.

"Odnosno modalitet Vlade koji bi bio prihvatljiv za političke subjekte u Crnoj Gori, koji imaju poslanike u Parlamentu", kaže se u saopštenju.

Demokrate smatraju da je krajnje besmisleno i, po demokratske procese i izlazak iz političke krize u Crnoj Gori, kontraproduktivno i za jedan dan odložiti stavljanje na dnevni red pitanje modaliteta vlade koja bi sprovela fer i demokratske izbore.

Demokrate su ponovo pozvale predsjednika Skupštine da Parlamentarni dijalog zakaže odmah nakon sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj će se odlučivati o povjerenju Vladi, bez obzira na to da li će se na njoj ozvaničiti politička korupcija na najvišem nivou ili ne.

"Ako to ne učini, za nas nema dileme: Krivokapić još nije odlučio da li da podrži zahtjev opozicije za formiranje prelazne vlade", navodi se u saopštenju.

Demokrate su poručile da će znati kako da odgovore i šta će činiti.

"To je i poslanik Demokrata Neven Gošović pokazao izlaskom iz skupštinske Radne grupe, čim smo primijetili da je njen rad, u svijetlu novonastalih političkih okolnosti, postao besmislen i pretvorio se u fingiranje demokratije", kaže se u saopštenju.

Ukoliko se ne želi postići dogovor, a bili smo dužni da ga ponudimo i pokušamo da kroz njega ostvarimo konkretne rezultate na polju vladavine prava i poboljšanja uslova za odvijanje izbornog procesa, Demokrate će insistirati na akcijama cjelokupne opozicije i drugih društvenih subjekata.

"Kako bi svi zajedno i složno drugim isključivo demokratskim metodama političke borbe protiv ovog kriminogenog režima, natjerali DPS da pristane na prelaznu Vladu i uslove za održavanje fer i poštenih izbora", navode Demokrate.

Bonus video: