Performans Otpora ispred prostorija Pozitivne: Otpor političkoj prostituciji

“Otpor političkoj prostituciji. Sada ćemo im uručiti kondome da ih koriste kao zaštitu u slučaju potrebe u ponedjeljak”, kazala je Martinović
98 pregleda 101 komentar(a)
Ažurirano: 24.01.2016. 18:56h

Predstavnici Građanskog pokreta otpora (GPO) pokušali su da članovima Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore uruče kondome, ”kako bi ih zaštitili od širenja DPS pozitivnog virusa”.

Performansu je prisustvovalo petnaestak članova pokreta, koji su ispred prostorija Pozitivne došli noseći transparent “Otpor političkoj prostituciji, ne morate baš na sve biti pozitivni”.

Članica GPO Irina Martinović je kazala da su odlučili da doniraju kondome Pozitivnoj kao zaštitu od ozloglašenog virusa, “ne moraju baš na sve biti pozitivni, iako imaju slab imunitet”.

“Otpor političkoj prostituciji. Sada ćemo im uručiti kondome da ih koriste kao zaštitu u slučaju potrebe u ponedjeljak”, kazala je Martinović.

Rasprava o povjerenju Vlade Mila Đukanovića zakazana je za sjutra, a spekuliše se da bi nedostajuća dva glasa od neophodnih 41 za opstanak Vlade, mogla pružiti Pozitivna.

Iako su krenuli prema prostorijama partije, kondome nijesu uspjeli da uruče. Naišli su na predsjednika gradskog odbora Pozitivne Radovana Marića, koji im je, nakon što su mu ponudili kondome, kazao da je po profesiji vojni pilot, da radi sve testove i da mu to nije potrebno, jer je “čist”.

Martinović je kazala da se GPO zalaže protiv političke prostitucije koja je “u velikoj mjeri zastupljena u našoj zemlji i protiv širenja DPS pozitivnog virusa, koji ugrožava socijalno zdravlje naše države”.

Predstavnik GPO Miloš Pečurica je istakao da Građanski pokret otpora čini grupa mladih ljudi koja je osjetila potrebu da kaže Pozitivnoj Crnoj Gori da “poslije svega što su uradili, poslije Draga Đurovića, Mamule i izbora u Podgorici i dalje mogu da nešto ljudski pokažu, da se ne prodaju i ne budu političke prostituke u Crnoj Gori”.

“Oni su tu zbog nas, a ne mi zbog njih. Svaki njihov postupak će imati neke posljedice koje će morati da snose zbog toga”, kazao je Pečurica.

Galerija

Bonus video: