Uehara u posjeti Budvi

Popović je informisao ambasadorku Uehara, da će sa saradnicima, krajem januara prisustvovati svečanom otvaranju crnogorskog konzulata u West Palm Beach-u na Floridi, gradu koji je od 2012. godine pobratim Budvi
8 komentar(a)
Margaret Uehara, Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Margaret Uehara, Srđa Popović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 22.01.2016. 15:48h

Ambasadorka Sjedinjenih Amričkih država u Crnoj Gori, Margaret En Uehara boravila je danas sa svojim saradnicima u zvaničnoj posjeti Opštini Budva, kom prilikom se sastala sa predsjednikom Srđom Popovićem. Pored predsjednika, sastanku je prisustvovala i potpredsjednica Opštine Suzana Pribilović.

"Predsjednik Popović je upoznao ambasadorku sa trenutnom finansijskom situacijom u Opštini Budva i svim mjerama koje su preduzete u cilju efikasne konsolidacije glavnog računa trezora. Istakao je, da je u periodu od septembra, do kraja decembra 2015. godineo stvaren prihod od preko 17.000.000,00 eura, koji je usmjeren na otplatu obaveza Opštine Budva iz pethodnog perioda. Poseban akcenat, predsjednik Popović je stavio na ulaganja u putnu infrastruktru i projekte koji će se realizovati u toku 2016. godine, te naglasio da je i pored činjenice da je Bužet Opštine Budva donešen u skladu sa sanacionim programom, ove godine planom investicija predviđeno preko 16 miliona eura zaulaganje u razvojne projekte Budve. Takođe, predsjednik Popović je upoznao Ambasadorku sa aktivnostima koje Opština Budva sprovodi u cilju što kvalitetnije pripreme ljetnje turističke sezone, ali istakao da je cilj Opštine, da kroz aktivnosti koje sprovodi sa lokalnom turističkom organizacijom i kroz saradnju sa predstavnicima turističke privrede, obazbjedi veliku posjećenst našeg grada tokom čitav egodine", navodi se u saopštenju.

Popović je informisao ambasadorku Uehara, da će sa saradnicima, krajem januara prisustvovati svečanom otvaranju crnogorskog konzulata u West Palm Beach-u na Floridi, gradu koji je od 2012. godine pobratim Budvi.

"Popović i Ambasadorka Uehara složili su se, da su trenutni odnosi Sjedinjenih Američkih država i Crne Gore na veoma viokom niovu, pogotovo nakon pozivnice za ulazak Crne Gore u NATO alijansu, te da će saradnja dvije države nastaviti uzlaznom putanjom u periodu pred nama.Ambasadorka Uehara pokazala je posebno interesovanje za razvoj projekta koji realizuju američki investitori na teritoriji Opštine Budva, kao što je rekonstrukcija gradske marine i hotela na Zavali. Ambasadorka Uehara je naglasila da je ambasada SAD-a u Crnoj Gori otvorena za buduću sardnju sa Opštinom Budva, u cilju unapeđenja međusobnih odnosa na polju privlačenja turista i investitora sa područja Sjedinjenih Američkih Država, ističe se u saopštenju

Nakon zvanične posjete Opštini Budva, ambasadorka Uehara je u prisustvu predsjednika Opštine Srđe Popovića i njegovih saradnika obišla JZU “Dom Zdravlja” Budva, koji je nakon zemljotresa 1979.godine izgrađen uz finansijsku pomoć SAD-a.

Bonus video: