Pajović: Imamo dilemu da li da podržimo Vladu

160 pregleda 483 komentar(a)
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Darko Pajović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.01.2016. 10:16h

Predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović rekao je da bi “DPS rado vidio u opoziciji”, ali “ne i retrogradni Demokratski front na vlasti”.

On je u intervjuu televiziji Vijesti rekao da 25. januara, kada se u Skupštini bude glasalo o povjerenju Vladi, nije “dan D” i da Pozitivna još vaga kako će glasati.

“Da li ćemo tom odlukom zaštiti države interese, odnosno da li će Crna Gora nastaviti put NATO integracija i omogućiti slobodne izbore,”rekao je Pajović.

Ocijenio je i da “postoji javni upliv Rusije” u Crnoj Gori.

On nije umio da objasni zbog čega bi se pad Vlade negativno odrazio na NATO integracije, iako je premijer Milo Đukanović u zahtjevu za ispitivanje povjerenja naveo da je ključni spoljnopolitički cilj Vlade završen.

On je kazao da dovođenje u pitanje članstva U NATO brine svakog ozbiljnog čovjeka, a na pitanje da li to znači da premijer nije ozbiljan jer je indirektno u inicijativi rekao da nema opasnosti po stabilnost, ponovio da bi to zabrinulo svakog ozbiljnog čovjeka izbjegavši direktan odgovor.

Nakon podsjećanja da je prije godinu dana sa Miodragom Lekićem koji je tada bio lider DF, Srđanom Milićem (SNP) i Žarkom Rakčevićem (URA) potpisao inicijativu za formiranje prelazne Vlade, Pajović je kazao da to nije bila inicijativa već dopis poslaničkih klubova i da je tada jedan od lidera izjavio da prelazna Vlada neće zaustaviti integracione procese.

Pajović je kazao da je svjestan da će, ukoliko Pozitivna bude dala podršku Vladi, aminovati sve loše što je učinjeno u prethodnom periodu, ali da su državni interesi na prvom mjestu.

Pajović je u više navrata ponovio da nigdje u svijetu nema vladajuće partije, aludirajući na SDP, koja glasa za rušenje Vlade, a da ostaje na funkcijama.

Na pitanje da li je Pozitivna glasanjem za aneks ugovora za Kraljičinu plažu ušla u orbitu DPS-a njen lider je kazao da je obrnuto, jer je DPS prihvatio njihove amandmane.

Na pitanje da li se sreo sa Milom Đukanovićem, Pajović je odgovorio odrečno. Nakon što je u više navrata prozivao SDP da je bila dio vlasti koju sada kritikuje, Pajović je objasnio da su mu DPS i SDP isti . “Ali SDP je odlučio da napusti vlast kad su prifalile beneficije,” rekao je.

Komentarišući to što je Pozitivna objavila dokumenta o aferi “Snimak” čime je zadat težak udarac DPS-u Pajović se saglasio sa tim, navodeći da “takvi ljudi nemaju kapaciteta da organizuju demokratske izbore”. Pajović je rekao da nikada nijesu dobili odgovor VDT-a u vezi krivične prijave protiv Đukanovića u aferi “Snimak”, iako se odgovornost za to pokušava prebaciti na njih.

Uvažavao Miodraga Perovića 2012.

Pajović je rekao da pad Vlade priželjkuju “medijske partije, kako bi sa SDP-om ušli u prelaznu vladu”.

On je vlasnike “Vijesti” nazvao medjskim tajkunima i reketašima, nakon čega ga je novinar podsjetio na intervju iz 2012., u kome je rekao da je Miodrag Perović “uvaženi profesor,koji je početkom 90-tih bio začetnik ideje nezavisnosti pa čak i razvoja demokratije”.

”To obavezuje na jednu vrstu uvažavanja njegovog mišljenja,”rekao je tada Pajović.

Bonus video: