Bečić pisao Krivokapiću: Da se lideri partija vide odmah nakon glasanja

Bečić smatra da bi i u slučaju da Vlada dobije ili izgubi povjerenje poslanika, trebalo razgovarati o fomiranju prelazne vlade kako se ne bi produbila politička kriza
50 pregleda 0 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Aleksa Bečić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.01.2016. 18:22h

Lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić uputio je pismo predsjedniku Skupštine Crne Gore Ranku Krivokapiću od koga traži da zakaže sastanak lidera parlamentarnih partija u ponedjeljak 25. januara, odmah nakon glasanja o povjerenju Vladi.

Bečić smatra da bi i u slučaju da Vlada dobije ili izgubi povjerenje poslanika, trebalo razgovarati o fomiranju prelazne vlade kako se ne bi produbila politička kriza.

Bečić je rekao da u slučaju nepristajanja na prelaznu vladu, Demokrate pozivaju sve opozicione snage da se za demokrtaske i fer izbore bore svim demokratskim sredstvima.

Koja su to konkretno sredstva, on nije objasnio navodeći da o tome treba da se dogovore.

Bečić je rekao da će u slučaju da Krivokapić ne sazove sastanak, Demokrate napustiti Radnu grupu parlamentarnog dijaloga do dana održavanja dijaloga na najvišem nivou.

On je kazao da nije imao zvanične kontakte sa liderima SDP, URE i Demosa u vezi zajedničke platforme oko postupanja nakon glasanja o povjerenju Vladi.

"Za SDP bi bilo ljekovito da prvo osjete šta je opozicioni hljeb", rekao je Bečić.

Podsjetio je da je SDP 17 godina u vlasti sa DPS.

Bečić je ponovio da će poslanici Demokrata glasati za pad Vlade.

Bonus video: