DF Pozitivnoj Crnoj Gori: Vaši birači su glasali za smjenu režima Mila Đukanovića

"Politički je logično i demokratski da Vladu koja izgubi većinu u Parlamentu, zamjeni Vlada koja ima većinu i koja će organizovati prve fer i slobodne izbore u istoriji Crne Gore", poručio je funkcioner DF Nebojša Medojević
88 pregleda 94 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Nebojša Medojević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.01.2016. 15:05h

Demokratski front (DF) pozvao je danas Pozitivnu Crnu Goru da, ukoliko vodi računa o demokratiji, stabilnosti i interesima Crne Gore, prilikom glasanja o povjerenju Vladi, poštuje izbornu volju svojih borača na posljednjim izborima.

"Svako ko za sebe tvrdi da je demokrata, mora poštovati izbornu volju svojih birača, a birači Pozitivne su glasali za smjenu režima Mila Đukanovića", kaže se u izjavi funkcionera DF, Nebojše Medojevića.

DF je, kaže on, zadovoljan da su protesti koje je ovaj politički savez organizovao sa narodom Crne Gore, primorali Đukanovića da pokrene pitanje povjerenja svojoj Vladi.

To će, smatra Medojević, dovesti do pada režima i stvaranja uslova za formiranje prelazne vlade i bez Demokratske partije socijalista.

"Politički je logično i demokratski da Vladu koja izgubi većinu u Parlamentu, zamjeni Vlada koja ima većinu i koja će organizovati prve fer i slobodne izbore u istoriji Crne Gore", poručio je Medojević.

Prema njegovim riječima, Pozitivna Crna Gora, bez obzira na mnoga neslaganja koja DF ima sa njima, je sada u prilici da svojim glasanjem protiv Vlade, otvori proces političkih promjena i formiranja Vlade koja neće krasti izbore, kupovati birače i zloupotrebljavati državne resurse i službe u izbornom procesu.

"Izbor za Pozitivnu je veom lak. Samo treba da prate izbornu volju svojih birača, koji su glasali za smjenu DPS i da poštuju osnovna pravila i prinicpe demokratije, a to je da opoziciona partija mora da glasa protiv povjerenja Vladi", rekao je Medojević.

Bonus video: