Bečić: Đukanović da prestane sa kupovinom poslanika i odbornika

Bečić je podsjetio da je na posljednjem sastanku parlamentarnog dijaloga dogovoreno da se 1. februara razgovara o prelaznoj vladi, pa Đukanović, provjerom povjerenja Vladi, prije tog datuma, želi da blokira skupštinske pregovore
63 komentar(a)
Aleksa Bečić. Vićenco Del Monako, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić. Vićenco Del Monako, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 20.01.2016. 13:56h

Crnogorski premijer Milo Đukanović mora prestati da kupuje poslanike i odbornike po Crnoj Gori, ako ne želi eksalaciju i dodatno produbljivanje političke i institucionalne krize u državi, ocijenjeno je iz Demokratske Crne Gore.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić razgovarao je danas u Podgorici sa ambasadorom Italije u Crnoj Gori, Vinćencom Del Monakom o aktuelnoj političkoj situaciji, sa posebnim osvrtom na provjeru povjeranja Vladi u Skupštini Crne Gore.

Sagovornici su, kako je saopšteno, razgovarali i o parlamentarnom dijalogu, čiji je cilj priprema fer i slobodnih izbora.

Bečić je podsjetio da je na posljednjem sastanku parlamentarnog dijaloga dogovoreno da se 1. februara razgovara o prelaznoj vladi, pa Đukanović, provjerom povjerenja Vladi, prije tog datuma, želi da blokira skupštinske pregovore.

On je kazao da je, polazeći od javno izrečenih stavova, jasno da Vlada može da računa na podršku maksimalno 39 poslanika, iz koje činjenice proizlazi da su moguća samo dva epiloga.

"Da Vlada ne dobije povjerenje, što bi bio logičan slijed i demokratski iskorak u svakoj demokratskoj državi i društvu, ili da dobije povjerenje klasičnom političkom korupcijom, uz podršku onih poslanika koji su dobili mandate zahvaljujući opozicionim biračima", rekao je Bečić.

Demokratska Crna Gora, kako je istakao njen predsjednik, samo želi uslove za slobodne i fer izbore u 21. vijeku, državi kandidatu za članstvo u Evropskoj uniji.

Ambasador Del Monako, saopštio je da je, kako za državu koju predstavlja i koju sa Crnom Gorom vežu snažne prijateljske veze kroz istoriju, tako i za EU, veoma važno da se usvojena pravila poštuju.

"To znači da se u potpunosti implementira izborno zakonodavstvo u Crnoj Gori", naglasio je on.

Bonus video: