Gradonačelnik Rožaja prijeti kaznama zbog žurke u DPS-u

Prema zapisniku koji je potpisao, a u koji su “Vijesti” imale uvid, Nurković je sam utvrdio ko sve nije bio na poslu u vrijeme koktela
239 pregleda 26 komentar(a)
Ejup Nurković, Foto: Vijesti
Ejup Nurković, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.01.2016. 20:09h

Predsjednik rožajske Opštine Ejup Nurković namjerava da kazni radnike lokalne uprave koji su prisustvovali novogodišnjem koktelu DPS-a.

Na Nurkovićevom spisku, u koji su “Vijesti” imale uvid, je 39 radnika.

Više izvora potvrdilo je “Vijestima” da će kazne biti izrečene, nakon što nadređeni obave razgovor sa zaposlenima koji 31. decembra nijesu bili na poslu. Novogodišnji koktel DPS-a održan je u 11 časova, odnosno tokom radnog vremena zaposlenih u lokalnoj administraciji. Na spisku nema Nurkovićevih najbližih saradnika, potpredsjednika Opštine Idriza Nurkovića i menadžera Elvira Klice, iako se i njih dvojica mogu vidjeti na fotografijama sa proslave DPS-a, objavljenim na Fejsbuku.

Nurković juče nije odgovorio na pitanja “Vijesti”.

Prema zapisniku koji je potpisao, Nurković je sam utvrdio ko sve nije bio na poslu u vrijeme koktela. On je, navodno, obišao sve službe lokalne uprave, javna preduzeća i ustanove i sačinio spisak na kojem je 39 odsutnih.

Kako tvrde izvori “Vijesti”, Nurković je naložio šefovima da od zaposlenih uzmu usmene ili pismene izjave i odluče o sankcijama.

Predsjednik u Rožaju opozicionog DPS-a Bećir Kalač kazao je da nije prvi put da Nurković vrši politički pritisak na radnike i članove te partije: “Koristi poziciju koju obavlja da bi demonstrirao silu i moć. Na državnom nivou žele (Bošnjačka stranka) koaliciju sa nama, a na lokalnom uslovljavaju naš kadar, što nije etično ni ljudski...”.

Kalač je istakao da je koktel organizovan u radno vrijeme, ali da je, kako kaže, 31. decembar dan kada se ljudi pripremaju za proslavu ili putovanje, zbog čega “treba imati razumijevanja za sve što ne ugrožava interes građana”.

Bonus video: