Božović: Kusovac je otjelotvorenje propadanja društva

"Zaboravili ste da sam ja častan čovjek, koji je uprkos nedaćama serviranim od strane sopstvene partije, lojalan dok sam član, za razliku od svih vaših poltrona koji su sada za vas iz ličnog interesa"
2630 pregleda 12 komentar(a)
Goran Božović, Foto: Opština Tivat
Goran Božović, Foto: Opština Tivat

"Neizmjerno sam srećan što sam Vas isprovocirao da svojim prilično banalnim, površnim, histeričnim i konfuznim odgovorom, u stilu povrijeđenog tinejdžera, potvrdite moje konstatacije, a naročito kvalifikacije Vas kao otelotvorenja društvenog propadanja", poručio je tivatskom gradonačelniku i predsjedniku OO DPS tog grada Siniši Kusovcu, dosadašnji funkcioner Opštine Tivat Goran Božović.

Odgovarajući na Kusovčeve tvrdnje povodom njegovog javnog napuštanja članstva u DPS-u, Božović je kazao da je Kusovac time "javno potvrdio da je čovjek koji se bezobzirno i beskrupulozno koristi manipulacijama i lažima, čiji je osnovni način funkcionisanja zamjena teza".

Ističući da Kusovac nije opovrgao ništa iz njegovog otvorenog pisma u kojem je iznio niz teških optužbi na račun gradonačelnika, Božović je kazao da je radeći kao načelnik Službe za informacione sisteme i zajedničke poslove Opštine Tivat, imao odlične rezultate i da je uspostavio "sistem poslovanja koji funkcioniše nezavisno od pojedinca što bi trebalo da bude krajnji cilj svake organizacije".

"Pominjete da sam ja odavno u nekoj drugoj partiji, što je apsurd. Zaboravili ste da sam ja častan čovjek, koji je uprkos nedaćama serviranim od strane sopstvene partije, lojalan dok sam član, za razliku od svih vaših poltrona koji su sada za vas iz ličnog interesa, jer znaju da ih nigdje ne bi bilo da nijesu takvi, koji su juče bili neđe drugo, a sjutra će biti na trećem mjestu, kako im bude odgovaralo. I prvi će vas takvi napuštiti čim od vas ne budu imali koristi. A vi ste u suštini isti, jer ko će kome ako ne svoj svome. I za razliku od vašeg "političkog centra”, moj je u mojoj glavi!", poručio je Božović Kusovcu.

Nazvao je tragičnim stav Kusovca o Božovićevom "porodiljskom odsustvu", jer je on kaže, koristio roditeljsko odsustvo na koje ima pravo po Zakonu o radu. U to vrijeme je kaže, iz kuće obavljao dio svojih poslova čime je Opštini uštedio novac koji bi utrošila za angaživanje zamjene, a organ kojim je Božović rukovodio funcionisao je bez zastoja i problema zahvaljujući procedurama rada koje je on kao načelnik, prethodno uspostavio.

"Tačno je da ste na sadašnjem mjestu od jula 2018. godine, ali ste dvije godine prije toga bili potpredsjednik Opštine i predsjednik OO DPS Tivat, i svi znamo da ste upravo Vi kreator svega što se dešavalo. To Vam je nažalost, bivša predsjednica Opštine dozvolila, pa ste joj ljudski "zahvalili", jer isto tako svi znamo da ste opsesivno kao Iznogud, lik iz crtanog filma, željeli da postanete "sultan umjesto sultana". I jesmo sarađivali, jer smo morali, a tačno je da smo se gledali minimalno moguće, jer smo bili dugo vremena u nezboru upravo zbog svega što sam naveo u prethodnom pismu. I logično je da ste vrlo stresno doživljavali susrete sa nekim ko Vam je u svakoj mogućoj prilici (sastanci, kolegijumi – koji, usput rečeno, u Opštini Tivat odavno i ne postoje) ukazivao na Vaša nepočinstva, te je i razumljiva Vaša neizreciva sreća što sam otišao iz Opštine, kao i Vaših poltrona, s obzirom na činjenicu da sam Vam konstantno ugrožavao pozitivnu sliku o sebi. Logično je i Vaše nipodaštavanje mene i mog rada, jer sam upravo svojim radom, rezultatima, kompetencijama, profesionalnim, poštenim i odgovornim pristupom poslu i funkciji koju sam obavljao, pokazivao upravo Vas i Vaše poltrone u pravom svjetlu, suprotno od svega što sam ja predstavljao.”- naveo je Božović.

Dodao je da je "najtragičnije što je Kusovac skeniranje stanja u partiji i gradu kojim rukovodi, sveo na razmirice sa NVO Maškarada, jer sam ja njen član".

"Činom istupanja iz članstva partije koju vi predstavljate upravo sam dokazao da mi nije bitan lični interes, jer fakat nije normalno da neko napušta partiju koja je apsolutno najača u državi i ima apsolutno sve poluge moći, koja ima apsolutnu vlast u gradu koji je najprosperitetniji u Crnoj Gori. Dok sam još bio na funkciji, postojala je nada da ipak nešto mogu učiniti, i da nijeste sve uništili, do momenta vašeg potpunog ljudskog i političkog sunovrata kada vještački pravite reorganizaciju kako bi me sklonili. Taman kad čovjek pomisli da ste dotakli dno, te da ne može biti gore, vi vrlo vješto, koristeći bezbroj racionalizacija kao dominantnog odbrambenog mehanizma kojim Vaš ego čuvate od "propasti", sondirate dno i tonete dublje", poručio je Božović.

Dodao je da sa Kusovcem završava polemiku na temu svog izlaska iz DPS-a, ali da će se u "najkraćem mogućem roku politički angažovati kako bi vam na narednim lokalnim izborima pokazao koliko će zapravo neko sa mnom dobiti, a koliko će DPS bez mene, ali prvenstveno sa vama izgubiti, jer ste tako vi odlučili.”

Bonus video: