"Vukica Jelić potvrdila da kroz ZZZ sprovodi politiku DPS-a"

Funkcioner Demosa Goran Danilović rekao je da je uslov da se nešto promijeni i da dobijemo slobodne izbore da Jelićeva podnese ostavku ili bude smijenjena sa funkcije
110 pregleda 46 komentar(a)
Vukica Jelić, Radna grupa parlamentarnog dijaloga, Foto: Zoran Đurić
Vukica Jelić, Radna grupa parlamentarnog dijaloga, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 14.01.2016. 18:15h

Direktorka Zavoda za zapošljavanje (ZZZ) Vukica Jelić je pred Radnom grupom parlamentarnog dijaloga potvrdila da sprovodi politiku DPS-a kroz tu instituciju i poručila da da će one partije koje obećavaju zaposlenost možda moći da računaju i na logiku "jedan zaposleni 10 glasova", kazali su predstavnici opozicije nakon današnje sjednice.

Funckioner URA Neđeljko Rudović kazao je da je Jelić na sjednici potvrdila da radeći posao direktora zapravo sprovodi program DPS-a.

"Jelić je potvrdila da, radeći posao direktora Zavoda, zapravo sprovodi program DPS-a, što je još jedan od dokaza kako nam izgleda državna uprava i koliko je ona zarobljena od vladajuće partije", naveo je Rudović.

Funkcioner Demosa Goran Danilović rekao je da je uslov da se nešto promijeni i da dobijemo slobodne izbore da Jelićeva podnese ostavku ili bude smijenjena sa funkcije.

"Mi nijesmo dobili uvjeravanje da je neprihvatljiva politika "jedan zaposleni četiri glasa" nego smo dobili uvjeravanje da će one partije koje obećavaju zaposlenost možda moći da računaju i na logiku "jedan zaposleni 10 glasova", rekao je Danilović i dodao da je tražio fonografski zapis sjednice.

On je rekao da Vukica Jelić ne može snositi odgovornost za ono što je njen prethodnik radio u aferi "Snimak".

"Ali je više nego zabrinjavajuće da u toj logici koja je osuđena od strane međunarodnih predstavnika ne vidi ništa problematično", rekao je Danilović.

Poslanik Demokrata Neven Gošović rekao je da je "izjava Jelić, ma u kom kontekstu data skandalozna".

Politički direktor Pozitivne Aleksandar Ražnatović kazao je da su, svjesni svih činjenica vezanih za aferu "Snimak", i toga da je njen prethodnik, na partijskim skupovima, kao visoki funkcioner DPS-a, govorio o jednom zaposlenom kao četiri glasa, danas došli do toga da u narednom periodu za jednog zaposlenog može mati i do 10 glasova.

Jelićeva je na pitanje da li je član DPS-a, odgovorila potvrdno, dodajući da to ne znači da sprovodi politiku te partije.

"Jesam član DPS-a, ali nije legitimno da, kako ste vi kazali, sprovodim politiku te stranke", kazala je Jelić.

Ona je kazala da članovima Radne grupe, nije odgovarala snaga argumenata koje je izložila.

"I onda su izašli na politički teren, vadili iz konteksta i tako dalje", rekla je Jelićeva.

Na pitanje kako objašnjava to što je rekla da jedan zaposleni može donijeti 10 glasova, ona je upitala novinara kako on vjeruje u to.

"Da li ste bili na sjednici? Ja sam u jednom dijelu objasnila kako funkcionišu politički sistemi. Vjerujem da će se objaviti transkript sa sjednice, pa će svi čuti i neka sude", kazala je Jelić.

Poslanik DPS-a Milutin Simović rekao je da ključno pitanje treba da bude kako ubrzati proces zapošljavanja, kako dodatno oboriti stopu nezaposlaneosti, a ne zbog nekih jednokratnih političkih potreba usporavati i zabranjivati proces zapošljavanja.

"Druga pouka je da niko nema prave zbog svojih jednokratnih političkih potreba da ugrožava kredibilitet ZZZ ne bi li dobio jeftini politički poen koji plaća nezaposleno lice" rekao je Simović.

Na pitanje novinara da li je za njega legitimno da direktor bilo koje institucije sprovodi program bilo koje partije, on je rekao da mu se čini da je to pitanje "motivisano potrebom i standardom u medijima da se više vjeruje onom političkom stavu, u odnosu na onaj koji ja prezentiram".

"Očigledno je u pitanju razlika u političkoj percepciji onoga što se želi čuti, a ne onoga što je rečeno. Ja nijesam čuo ništa, u tom smislu, negativno od gospođe Jelić", kazao je Simović.

Bonus video: