Begović: Vjerujem da će Amfilohije brzo posjetiti svog prijatelja Marovića

"Ta dozvola je izdata na neodređeno, dakle mitropolit može da dođe dok god se moj branjenik nalazi u zatvoru"
58 pregleda 213 komentar(a)
Svetozar Marović, Amfilohije, Foto: Arhiva "Vijesti"
Svetozar Marović, Amfilohije, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 13.01.2016. 14:10h

Advokat Zdravko Begović kaže da je tokom današnje posjete svom klijentu Svetozaru Maroviću dobio informaciju da je u ponedjeljak krajem dana njegov branjenik preko uprave zatvora uputio molbu sudiji Višeg suda da mu omogući posjetu mitropolita Amfilohija.

"Odmah nakon toga sudija za istrage Višeg suda u Podgorici je dao takvo odobrenje i ja očekujem po kazivanju mog branjenika da će, naravno ukoliko nađe vremena u nekoj bližoj budućnosti mitropilit Amfilohije posjetiti svog prijatelja i poznanika Svetozara Marovića. Ta dozvola je izdata na neodređeno, dakle mitropolit može da dođe dok god se moj branjenik nalazi u zatvoru. Ja nemam informacija da li će to biti sjutra ili preksjutra ali sam ubijeđen da će to biti u narednih nekoliko dana", objašnjava Begović za radio Antena M.

Marović je uhapšen 17. decembra zbog sumnje da je učestvovao u finansijskim malverzacijama u nekoliko slučajeva u kojima je budžet opštine Budva oštećen za više miliona eura.

Amfilohije je ranije kritikovao predsjednika DPS-a i premijera Mila Đukanovića zbog hapšenja Marovića.

"To je hapšenje svojih najbližih saradnika, kao najvećih krivaca, po svojoj volji ili pod nečijim pritiskom, radi opravdanja da se borimo protiv kriminala. To ne donosi dobro nikome, a pokazuje da je vlast iznutra razjedena i raslojena, da jede samu sebe. Što se tiče Marovića, niko nije bezgrešan. U redu treba da se ispita sticanje njegove imovine i njegove porodice, ali neka čovjek ostane ondje gdje je. Svi ga znamo i poznajemo, zašto tako ponižavati svog druga. Time ponižavaš sebe, a ne postižeš pravdu koju hoćeš da postigneš na nepravdi. Ispade da su Marović i njegova porodica glavni kriminalci u Crnoj Gori. Narod zna i vidi da je ovdje bio zajednički poduhvat u Crnoj Gori u tom pogledu", kazao je mitropolit u božićnjem razgovoru za "Dan".

Bonus video: