Labudović: Povećavanje budžeta u socijalnim odjelcima, znak da se bliže izbori

"Demokrate su jedine koje su stavile veto na podjele, usvajajući deklaraciju o tome. Za nas je neprihvatljivo da se kandidat na konkursu za neko radno mjesto cijeni na onovu nacionalne, vjerske, političke ili bilo koje druge pripadnosti, a ne na osnovu njegove stručne spreme, radnih kvaliteta i sposobnosti da odradi zadatke koji su predviđeni u okviru njegovog radnog mjesta"
63 pregleda 28 komentar(a)
Milica Labudović, Foto: Demokrate
Milica Labudović, Foto: Demokrate
Ažurirano: 13.01.2016. 12:11h

Kada se povećava državni budžet u socijalnim odjeljcima, kao što su dodjela stanova socijalnim slučajevima, pad cijene goriva, raspisavanje raznih konkursa, jasna je idikacija da se bliže izbori, izjavila je Članica predsjedništva Demokrata,Milica Labudović. Ona smatra da se radi o interesno povezanim političkim grupama, koje se svim silama "trude da duž Crne Gore pokupe što više glasova i tako se dodvore svojim šefovima i obezbijede im još koju godinu vladavine".

"Punih 26 godina ova vlast uspijeva da vlada na identičan način: uvijek pred izbore postaju široke ruke – dijele brašno, socijalnu pomoć, obećavaju brda i planine, odjednom mladi članovi partija na vlasti postaju bitni i zastupljeni; sve to traje nekih tri, četiri mjeseca, a nakon toga samo otimaju, gase radna mjesta, frižideri se prazne, volontiramo, cijena goriva raste, pdv raste, plate kasne, standard slabi, . . Zato, krajnje je vrijeme da se trgnemo i da više ne nasijedamo na njihove lažne parole i igrice, zbog kojih sve dublje tonemo", kazala je Labudović.

Ona napominje da Demokrate poručuju "svima njima da bi bilo bolje da se ostave sebična iščekivanja nerealnih obećanja i da se posvete građanima Crne Gore".

"Demokrate su jedine koje su stavile veto na podjele, usvajajući deklaraciju o tome. Za nas je neprihvatljivo da se kandidat na konkursu za neko radno mjesto cijeni na onovu nacionalne, vjerske, političke ili bilo koje druge pripadnosti, a ne na osnovu njegove stručne spreme, radnih kvaliteta i sposobnosti da odradi zadatke koji su predviđeni u okviru njegovog radnog mjesta. Ovih dana, aktuelna podjela oko NATO-a, samo je još jedan od planova vladajućih partija da izazovu razdor između braće, komšija, kumova, prijatelja, i tako zamagle mučnu stvarnost u kojoj svi živimo. Ipak, na svima nama je da prepoznamo tu staru – novu podvalu. Jedna izreka kaže: "Ne možeš napraviti dva puta istu grešku, jer kad je napraviš drugi put, to nije greška, nego izbor." Razmislimo malo o ovome i ne dozvolimo da nam izbor bude krajnje loš", kazala je Labudović.

Članica Predsjedništva Demokrata, je u daljem saopštenju izjavila da su Demokrate spremne da preuzmu "nimalo lak zadatak da ispravljaju pogubne greške ove vlasti".

"Sigurna sam da su građani Berana i cijele Crne Gore razočarani dosadašnjim štetnim činjenjem ili nečinjenjem aktuelnih političara, da će znati da cijene naše vrijednosti i programsku ponudu i da će nam ukazati povjerenje, jer je to jedini način da se izbavimo iz ove krize, u koju su nas, iz godine u godinu, gurali oni kojima smo davali svoje glasove", izjavila je Labudović.

Bonus video: