Krvavac: Đačić 2015. obilježio neprimjerenim nastupima

"Stanje političkog transa u koje predsjednik opštine upada u momentima govora o opoziciji, predstavlja pokušaj skretanja pažnje javnosti sa gorućih problema koji opterećuju život u našem gradu, a koje aktuelna lokalna vlast nije ni pokušala da riješi", saopštio Krvavac
145 pregleda 0 komentar(a)
Bojan Krvavac, Nikola Rovčanin, Foto: Goran Malidžan
Bojan Krvavac, Nikola Rovčanin, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.01.2016. 18:08h

Odbornik Demokratskog fronta u Skupštini Opštine Pljevlja Bojana Krvavca ocijenio je da će 2015. godina ostati upamćena po "neprimjerenim nastupima predsjednika opštine Mirka Đačića pravnom nasilju, progonu i diskriminaciji političkih neistomišljenika".

Krvavac smatra da suštinskih pomaka i rezultata aktuelne vlasti nije bilo, uprkos pričama o navodnoj vladinoj podršci i pomoći.

"Katastrofalna i sve gora ekološka situacija, ni u prošloj godini nije uspjela da zavrijed odgovornu reakciju državnih organa, dok je lokalna vlast bila samo saučesnik u relativizaciji ovog problema. Ekonomska situacija je gora nego ikada. Nedostatak novih radnih mjesta, nezaposlenost i opšte siromaštvo su svakodnevnica, dok se rad aktuelne lokalne vlasti sveo na odbranu štetočinske politike Vlade i prozivanje političke konkurencije. Postavljanje partijskih vojnika, koji su pravosnažno osuđeni za kupovinu glasova, na pozicije opštinskih fukcionera i odbornika, ne predstavlja ništa drugo do ismijavanje pravne države i pokušaj zataškavanja izborne krađe", rekao je Krvavac na konferenciiji na novinare.

On je predsjedniku Opštine poručio da treba da shvati da lokalna televizija nije njegov lični rijaliti program u kojem je on režiser i glavni glumac.

"Stanje političkog transa u koje predsjednik opštine upada u momentima govora o opoziciji, predstavlja pokušaj skretanja pažnje javnosti sa gorućih problema koji opterećuju život u našem gradu, a koje aktuelna lokalna vlast nije ni pokušala da riješi. Poslednji fijasko lokalne vlasti, već drugu godinu za redom, predstavlja proslava Nove godine na Trgu 13. jul. Dok se Pljevljaci guše u smogu i nagomilanim problemima, za muzičke grupe iz Bosne i Hrvatske izdvojeno je 11.500 evra, novca građana Pljevalja, a za vatromet 2.300. Ako tome dodamo još i troškove za binu, obezbjeđenje itd.,iznos koji je potrošen dostiže čak 20.000 evra, uprkos tome što je u budžetu opštine predviđeno upola manje novca. Nekoliko desetina građana prisutnih na gradskom trgu te večeri, daje pravu sliku o tome šta Pljevljaci misle o manifestacijama aktuelne lokalne vlasti i koliko je racionalno i odgovorno trošenje tolikog novca za njihovu organizaciju", navodi Krvavac.

Dodaje da Đačić nije dao ni "prebijene pare" za doček prvaoslavne Nove godine, koja će se sjutra organizovati na gradskom trgu 13. jul u Pljevljima u organizaciji Srpskog kulturnog centra.

Odbornik Nove Nikola Rovčanin smatra da će predhdna godina ostati upamćena "po diskriminaciji srpskog naroda od lokalne vlasti".

"Ekološko stanje sa kojim se lokalna administracija pomirila i dalje je nepromjenjeno. Trajno narušeno zdravlje građana Pljevalja Vlada je zajedno sa lokalnim izvršiocima pokušala da kompenzuje sa postavljanjem par kilometara asfalta i to kratkotrajnog, zatim subvencijama za nešto peleta i briketa, desetak klupa, i novogodišnjom rasvjetom. Istina, predsjednik je u prethodnoj godini obišao gotovo sve škole, fabrike, manifestacije, brojna domaćinstva, fotografisao se, uputio par obećanja i otišao. Prethodna godina ostaće upamćenja i po smanjenju plata radnicima opštine i lokalnih preduzeća, a potom javnom korupcijom kroz nagrađivanje nekoliko zaposlenih, upravo novcem od njihovih zarada", rekao je Rovčanin.

On ističe da se u lokalnu upravu i opštinska preduzeća masovno zapošljavaju partijski kadrovi, uz neprestanu prijetnju viškovima, postojećim radnicima.

"I dalje, najznačajnije funkcije obavljaju pravosnažno osuđeni u aferi "Snimak", a lokalna televizija pretvorila se u lični medij predsjednika opštine”, rekao je Rovčanin uz poziv građanima Pljevalja da sjutra veče dođu sa svojim porodicama i prijateljima na gradski trg i da zajedno dočekaju pravoslavnu Novu godinu.

Bonus video: