PUPI isključio Vuletića iz stranke

Iz Partije udruženih penzionera i invalida je saopšteno da je 30. decembra Vuletić obavijestio stranku da se povlači sa mjesta predsjednika Partije
121 pregleda 24 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 08.01.2016. 09:09h

Partija udruženih penzionera i invalida (PUPI) saopštila je da je Glavni odbor iz stranke isključio Vojina-Voja Vuletić.

"Zbog toga što Vuletić iznosi u medijima grube neistine, čime nanosi ljagu i šteti ugledu Partije, Glavni odbor Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore, je jednoglasno isključuje Vojina-Voja Vuletića iz članstva PUPI-a", saopšteno je iz PUPI.

Iz te stranke navode da je o odluci obaviješten i MUP.

"Upozoravamo medije i crnogorsku političku javnost da, da Vuletić od danas nije više ni član PUPI, a zbog lažnog predstavljanja, bez ovlaštenog potpisa i pečata je krivično djelo, što po službenoj dužnosti se krivično goni", navodi se u saopštenju PUPI.

Iz Partije udruženih penzionera i invalida je saopšteno da je 30. decembra Vuletić obavijestio stranku da se povlači sa mjesta predsjednika Partije.

"Odmah su održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora PUPI. Na predlog predsjedništva, Glavni odbor je jednoglasno izabrao za predsjednika PUPI-a Moma Joksimovića, dosadašnjeg zamjenika predsjednika Partije i osnivača PUPI-a, o čemu postoji uredna dokumentacija i zapisnik, u skladu sa Statutom Partije", navodi se u saopštenju PUPI-ja.

Iz te stranke navode da je Vuletić jedini primao platu u stranci.

"I imao korist, pa su mu motivi jasni, dok su ostali radili i za Vuletića i za PUPI o svom trošku. Treba reći i to da je lider Demosa Miodrag Lekić, ustupio Vuletiću odborničko mjesto u Skupštini Glavnog grada. Vuletić se veoma nekorektno u medijima odnio prema Lekiću. Svaka pomisao na susret sa Lekićem, kod Vuletića je izazivala nelagodnost, i ostavka mu je bilo najpragmatičnije rješenje, jer su organi Partije odlučili da sarađuju sa Demosom i partijama koje imaju građansku profilaciju. Članstvo i opštinski odbori PUPI su tražili saradnju sa Demosom, što je Glavni odbor i odlučio, 30. 12. 2015. godine".

Iz PUPI-ja je saopšteno da podržavaju napore Demokratskog fronta za formiranje prelazne vlade radi održavanja prvih fer i slobodnih izbora.

"Ali ne i koaliciju sa DF, kojeg čine stranke nacionalnih osobenosti. Zato PUPI poziva sve opozicione stranke da stanu pod krovnu stranku, koja se zove Demos, stranku koja može da okupi sve opozicione partije, sve one koji žele istinske promjene, pa tu ima mjesta i za DF. Demos je objedinjena opozicija i sigurni garant uspjeha.PUPI prva čini konkretan napor u tom pravcu", saopšteno je iz PUPI-ja.

Tvrde da Vuletić nema legitimitet da sazove Skupštinu PUPI.

"Ne znamo koga Vuletić poziva, ako ne misli da mu prijatelji posude članstvo na jedan dan, ili možda umišlja da je on skupština. No da bi se skupština održala, uslova nema, treba da se formiraju svi opštinski odbori, da GO donese odluku o održavanju skupštine, o broju delegate, pa koliko delegate iz opštinama, pa imena i prezimena delegate, njihov legitimitet, a od toga ništa nema", saopšteno je iz PUPI-ja.

Bonus video: