Vuletić: Ja sam legitimni predsjednik PUPI-ja

"Sumnjam da je bilo kakva sjednica održana, već da je to čista manipulacija kreatora tog saopštenja", kaže se u reagovanju Vuletića
62 pregleda 14 komentar(a)
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vojo Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.01.2016. 14:14h

Vojo Vuletić saopštio je danas da je on legitimni predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI) i poručio da jedino može da ga smijeni Skupština stranke.

Predsjedništvo i Glavni odbor PUPI-a, kako je ranije danas saopšteno, izabrali su Moma Joksimovića za novog predsjednika te stranke.

Vuletić je kazao da je bez njegovog znanja kao predsjednika i učešća na nekoj sjednici objavljeno saopštenje da PUPI napušta Demokratski front (DF) i prilazi Demosu.

"Sumnjam da je bilo kakva sjednica održana, već da je to čista manipulacija kreatora tog saopštenja", kaže se u reagovanju Vuletića dostavljenom agenciji Mina.

On kaže da je iz medija saznao da je smijenjen sa funkcije predsjednika PUPI-ja.

"Posebno me upozorava činjenica što sam od mog partijskog zamjenika danas dobio poruku na mobilnom telefonu:"Ako hoćeš, zadnji poziv, ajd sa nama, dva dana rok". Nijesu ispoštovali ni ta dva dana, što jasno govori o čemu se radi i o kakvim je manipulacijama riječ", kazao je Vuletić.

On je rekao da je odlučio, kako bi se ove besmislice uvele u redovne političke i statutarne norme, shodno Statutu PUPU-ja, da zakaže vanrednu Skupštinu koja će biti održana 30. januara u Podgorici.

Vuletić je pozvao penzionere svih opštinskih organizacija koji prihvataju PUPI kao svoju partiju da izaberu svoje predstavnike za vanrednu Skupštinu stranke, kao i za članove Glavnog odbora, Predsjedništva, Statutarnog i Nadzornog odbora.

"Za dnevni red predlažem izjašnjavanje da li da PUPI napusti DF i pristupi Demosu ili ne i pitanje povjerenja poredsjedniku i članovima Predsjedništva PUPU-ja", kazao je Vuletić.

On je poručio da je to najbolji put da se ovo pitanje riješi na korektan i demokratski način.

Bonus video: