Joksimović predsjednik Partije udruženih penzionera i invalida

"Glavni odbor je donio odluku o saradnji i koaliciji sa Demosom, kao strankom građanske orijentacije, a PUPI–ju je i mjesto sa strankama građanske profilacije. PUPI ne može ići sa nacionalnim partijama jer je to nespojivo sa programom partije"
139 pregleda 13 komentar(a)
Momo Joksimović, Foto: PUPI
Momo Joksimović, Foto: PUPI
Ažurirano: 07.01.2016. 08:59h

Predsjedništvo i Glavni odbor Partije udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI), jednoglasno su izabrali Moma Joksimovića za predsjednika te partije.

"PUPI će uskoro zaokružiti svoju infrastrukturu i imati svoje odbore u svim opštinama a činiće ih najugledniji ljudi tih sredina. Glavni odbor je zadužio predsjednika i Predsjedništvo PUPI da hitno pristupe saradnji sa Vojnim penzionerima kao najorganizovanijom i najodgovornijom organizacijom u državi i sa Vojnim invalidima. Glavni odbor je donio odluku o saradnji i koaliciji sa Demosom, kao strankom građanske orijentacije, a PUPI–ju je i mjesto sa strankama građanske profilacije. PUPI ne može ići sa nacionalnim partijama jer je to nespojivo sa programom partije", navodi se u saopštenju stranke.

Istakli su da su iznenađeni interesovanjem penzionera za PUPI, a očekuju i da uskoro Partija penzionera bude među vodećim na političkoj pozornici Crne Gore.

"PUPI će dati nesebični doprinos na poštovanju Ustava i zakona, na vladavini prava u svim svojim segmentima, odgovoran rad svih institucija sistema, posebno zakonodavne i sudske vlasti, a prije svega tužilačke organizacije, kao značajnog segmenta u vladavini prava, i instinskom vraćanju nezakonito prisvojene i opljačkane narodne i državne i imovine, bez ovih farsičnih, neprimjerenih nagodbi, što čini najveće poniženje za zdrav razum. Za posječeno jedeno stablo četinara, a potrenbno je čovjeku jer gradi krov nad glavom, počinilac se osuđuje na šest mjeseci zatvora. A za pokradene milione, pravi se nagodba da počinilac krivičnog djela vrati nekoliko stotina hiljada eura i to opljačkanih i da odleži godinu dana zatvora. Žalosno zar ne. Tužioci ili hrabro radite svoj posao, hrabro podnosite optužnice, vraćajte pokradenu imovinu, ili se povucite, jer vas plaćaju poreski obveznici", dodaje se u saopštenju.

PUPI će se, kako se navodi, zalagati za punu slobodu i zaštitu novinara i medija.

"Angažovaće se za pobpljšanje materijalnog položaja penzionera i invalida, a naročito u dogradnji zakonskih odredbi u vezi porodičnih penzija što je PUPI već pripremio, kao i na povećanju najnižih penzija,naknadama za majke na selu koje su rodile troje i više djece, boljoj zdravstvenoj zaštiti penzionera i dr", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: