Brajović: Ne smijemo zaboraviti žrtvu crnogorskih dobrovoljaca

Brajović je podsjetio da je, na današnji dan prije 100 godina, oko 400 crnogorskih dobrovljaca iz Amerike stradalo u brodolomu, odazivajući se na poziv kralja Nikole da pomognu svojoj domovini u Prvom svjetskom ratu
79 pregleda 9 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Radomir Petrić
Ivan Brajović, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 06.01.2016. 14:02h

Žrtva crnogorskih dobrovoljaca iz Amerike, koji su stradali u brodolomu blizu albanske obale, ne smije biti zaboravljena, poručio je lider Socijaldemokrata, Ivan Brajović.

Kako je saopšteno iz te stranke, Brajović je danas prisustvovao obilježavanju 100 godina stradanja Crnogoraca – ratnih dobrovoljaca u potopljenom brodu na Otrantskim vratima.

„Okrenuti ka budućnosti, gledajući ka boljem sjutra, ne smijemo zaboraviti našu slavnu istoriju“, kazao je Brajović.

On je podsjetio da je, na današnji dan prije 100 godina, oko 400 crnogorskih dobrovljaca iz Amerike stradalo u brodolomu, odazivajući se na poziv kralja Nikole da pomognu svojoj domovini u Prvom svjetskom ratu.

„Njihova žrtva ne smije biti zaboravljena, i smatram da moramo posvetiti mnogo više pažnje rasvjetljavanju ovog događaja, kako bi istorija na najbolji način mogla da zapamti ove crnogorske junake. Smatram i da je to naša obaveza, kao njihovih potomaka“, kazao je Brajović.

Bonus video: