PUPI: Viši sud da ne prihvati nagodbu s Milošem Marovićem

“Ne prihvatamo da se prodajom opljačkane narodne imovine vrši nagodba i to simbolična nadoknada. Tražimo od Višeg suda u Podgorici da ne prihvati nagodbu, jer je ona na štetu građana i države”, kaže se u saopštenju
203 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Miloš Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.01.2016. 11:37h

Nagodba Budvanina Miloša Marovića sa Tužilaštvom, prema kojoj će platiti 380 hiljada eura i odležati godinu u zatvoru, na štetu je građana i države, smatraju u Partiji udruženih penzionera i invalida Crne Gore (PUPI)i traže od Višeg suda da je ne prihvati.

Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, juče je pušten iz Istražnog zatvora.

“Saznanje da se okrivljeni Miloš Marović, sin visokog funkcionera DPS-a, koji je ujedno čelnik organizovane kriminalne grupe, nagodio sa Državnim tužilaštvom, iznenadilo je građane i širu javnost. PUPI,se oštro suprostavlja ovakovom vidu nagodbe, poravnanja i dijeljenja pravde”, kazali su iz te stranke.

Prema njihovim riječima, na taj način bi svako pristao da odrobija opet o trošku građana.

“Svaki član Predsjedništva PUPI i Glavnog odbora, bi pristao da odleži, u pravom smislu ove riječi godinu dana , da plati neznatnu sumu novca a da mu ostanu milioni na računima. Međutim, postoji kod tih ljudi visoko moralni kodekeks koji se poštuje. Marović je prilikom istražnih radnji saopštio da ima milione, ali da nikada neće znati ni tužilaštvo ni javnost gdje ih drži”, rekli su iz te stranke.

Iz PUPI-a ja su ukazali da se Miloš Marović po katarstarskim izvještajima tereti da je prisvojio šest parcela u mjestu Prijevor zašta se i tereti.

“Ne prihvatamo da se prodajom opljačkane narodne imovine vrši nagodba i to simbolična nadoknada. Tražimo od Višeg suda u Podgorici da ne prihvati nagodbu, jer je ona na štetu građana i države”, kaže se u saopštenju.

“Tražimo da se opljačkana imovina vrati državi u cjelosti, a da se kazna u novčanom iznosu plaća sa računa i imovine okrivljenih, pa u ovom konkretnom slučaju i od Miloša Marovića koja je realno utvrdjena sa dodatnim iznosima kazne za učinjeno djelo”, dodali su iz PUPI-ja.

Prema njihovim riječima, Miloš Marović ima jahtu od deset miliona eura, specijalno naručenu i radjenu u Italiji.

“Nećemo se pitati odakle Milošu 380 hiljada eura, kad mu majka Đina na švajcarskoj banci ima blizu četiri miliona USA dolara.A za oca rizično bi bilo ulaziti u procjenu njegove imovine i gotovine”, kaže se u saopštenju.

Iz PUPI-ja su osudili potez Marovića koji je pri izlasku iz ZIKS-a odgurnuo novinara Vijesti.

Bonus video: