Popović: Luča slobode u njedrima Crne Gore gori vjekovima na Cetinju

"Vaš grad nije samo Prijestonica Crne Gore već simbol državotvornosti, antifašizma kao i izvor mudrosti i mira u trenucima kada je ime naše države bilo zloupotrijebljavano u projektima ljudskih posrnuća", navodi se u čestitki Krivokapića
75 pregleda 0 komentar(a)
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Cetinje, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 03.01.2016. 15:24h

Predsjednik Liberalne partije Andrija Popović čestitiao je 4. januar, Dan prijestonice Cetinje građanima i građankama Cetinja, gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Bogdanoviću, predsjedniku Skupštine Jovanu Martinoviću i odbornicima.

"Luča slobode u njedrima Crne Gore gori vjekovima na Cetinju u sjeni slobodarskog Lovćena. Grad Ivana Crnojevića uvijek je bio i jeste inspiracija borbi za ljudsko dostojanstvo za antifašizam i građansko društvo. Crnogorski liberali prije gotovo tri vijeka iznjedrili su svoje plemenite ideje baš na ovom mjestu u podnožiju Orlovog krša, a ta ideja danas nosi suverenu Crnu Goru na putu ka porodici modernih i snažni demokratija i naroda Evrope i svijeta, u članstvo EU i NATO saveza. Takva istorija zadužila je Crnu Goru da danas na takvom putu, oduži svoj dug prema Cetinju. Njegovi građani i građanke bez dileme zaslužuju bolji kvalitet i standard života. Problemi sa kojima se susrijeću žitelji Cetinja moraju biti aktivnije rješavani, na taj način, gradeći infrasturkutru urabnog mjesta, Cetinje mora postati i atraktivna destinacija za život mladih, obrazovanih ljudi koji su garant bržeg ekonomskog i privrednog razvoja za koje Cetinje sigurno ima potencijal", piše u čestitki Popovića.

Krivokapić: Cetinje je rađalo najveće među nama, vazda čuvajući druge od sebe

Cetinje je dalo Crnoj Gori iskru vječne luče njenog međunarodnog subjektiviteta i nezavisnosti, dalo joj je slavu i rađalo najveće među nama, vazda čuvajući druge od sebe, a ponosito noseći na grudima građansku Crnu Goru, toplu državu za sve vjere i nacije, istakao je predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić.

On je povodom 4. januara Dana osnivanja Prijestonice Cetinje uputio čestitku građankama i građanima Cetinja, gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Bogdanoviću, predsjedniku Skupštine Prijestonice Jovanu Martinoviću i odbornicima.

"Vaš grad nije samo Prijestonica Crne Gore već simbol državotvornosti, antifašizma kao i izvor mudrosti i mira u trenucima kada je ime naše države bilo zloupotrijebljavano u projektima ljudskih posrnuća. Mjesto kao što je Cetinje zaslužuje posebnu pažnju države i traži lokalnu vlast po mjeri građanina, čije će politike biti dostojne djela stvaranih vjekovima. Cetinje mora stvarati pristojan posao svojim gradjanima, a mladima obezbijediti perspektivu", piše u čestitki Krivokapića.

Bonus video: