Milošević: DPS ne napušta dijalog o izborima

O povjerenju vladi krajem januara, sastanak lidera početkom februara
7 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Vesko Belojević
Tarzan Milošević, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.12.2015. 18:05h

Demokratska partija socijalista ( DPS ) neće napustiti parlamentarni dijalog iako je premijer Milo Đukanović uputio inicijativu za provjeru povjerenja vladi u Skupštini, kazao je politički direktor te partije Tarzan Milošević.

Upitan da li će DPS prekinuti parlamentarni dijalog nakon premijerove inicijative, Milošević je rekao da DPS želi da dovede stvari do kraja kada je u pitanju izborno zakonodavstvo.

“S obzirom na to da je dogovoren rad u Radnoj grupi, mi ne želimo da prekidamo dijalog jer želimo da kroz njega dođemo do najviših standarda u izbornom zakonodavstvu i izbornom procesu. DPS je uvijek za politički dijalog”, rekao je Milošević "Vijestima".

On je kazao da njegova partija više ne želi dileme u izbornom procesu.

"Imamo čovjeka koji kopredsjedava i apsolutno želimo da radimo na unapređenju izbornog procesa i da sve dileme koje postoje kod kolega iz opozicije otklonimo i dođemo do konsenzusa što se tiče izbora, njihovog raspisivanja i datuma održavanja izbora i dođemo do potpuno legitimnog sastava parlamenta", rekao je Milošević.

Vlada je na sjednici u četvrtak prihvatila inicijativu koju je uputio Đukanović da se u parlamentu glasa o povjerenju vladi.

S obzirom na to da inicijativa u parlament neće stići do 1. januara, sjednica o povjerenju vladi se očekuje u drugoj polovini narednog mjeseca.

Da vladi ne bi bilo izglasano nepovjerenje, potrebno je da je u parlamentu podrži 41 poslanik. Sa druge strane, novi sastanak liera opozcije o pravno-političkim modalitetima izlaska iz krize planiran je za 1. februar.

Bonus video: