Mandiću, Radunoviću i Kneževiću skinut imunitet

Mandiću i Radunoviću je skinut imunitet na zahtjev Tužilaštva koje ih sumnjiči da su tokom protesta 24. oktobra pozivali na nasilnu promjenu ustavnog poretka, a Kneževiću zbog sumnje za napad na službeno lice
100 pregleda 0 komentar(a)
Slaven Radunović, Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Andrija Mandić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2015. 19:09h

Poslanici u parlamentu su većinom glasova skinuli imunitet funkcionerima Demokratskog fronta Andriji Mandiću, Slavenu Radunoviću i Milanu Kneževiću.

Mandiću i Radunoviću je skinut imunitet na zahtjev Tužilaštva koje ih sumnjiči da su tokom protesta 24. oktobra pozivali na nasilnu promjenu ustavnog poretka, a Kneževiću zbog sumnje za napad na službeno lice.

Oduzimanje imuniteta poslanicima Fronta podržali su svi poslanici DPS-a, predstavnici SDP-a, osim Džavida Šabovića koji je glasao protiv, kao i poslanici Pozitivne, izuzev Srđana Perića koji je takođe glasao protiv. Uzdržani su bili poslanik Force Genci Nimanbegu i LP-a Andrija Popović.

Imunitet je zadržao Milutin Đukanović kojeg je osnovno tužilaštvo u Kotoru sumnjičilo za napad na policajca. Za skidanje imuniteta Đukanoviću glasali su samo poslanici DPS-a. Tokom rasprave o imunitetima poslanika DF-a, nezavisni poslanik Dritan Abazović kazao je da bi DPS volio da ima 70 svojih poslanika i 11 satelita u parlamentu, na šta su oštro reagovali Popović, Suljo Mustafić i Ljerka Dragičević tvrdeći da ih vrijeđa nazivajući ih satelitima i nazivajući ga preletačem i tvrdeći da zastupa “ko zna čije interese”.

Poslanik Socijaldemokratske partije Izet Bralić je bio uzdržan od glasanja o imunitetu poslanika, dok Ranko Krivokapić nije glasao.

Šef Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da su “sateliti” politička kategorija i da Abazović nikoga nije vrijeđao.

Abazović je poslanicma BS-a, LP-a i HGI-a poručio da nikoga nije konkretno pominjao već da su se sami prepoznali u njegovom govoru.

Bonus video: