“Da ste vodili računa o gradu, ne bi sada slali Tarzana”

"To što ga sada šalju da koordinira, to nije da donese dobrobit ovom gradu, već je to samo radi toga da DPS ponovo dobije vlast na predstojećim izborima,” kazao je Glendža
60 pregleda 8 komentar(a)
Budvanski građanski savez, Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Budvanski građanski savez, Radomir Glendža, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 28.12.2015. 12:46h

Nevladino udruženje “Budvanski građanski savez” poručio je građanima Budve da više ne nasjedaju na prevare DPS, te da je gradu potrebna nova vlast, a ne ona koju prate milionske malvrzacije.

Predsjednik “Budvanskog građanskog saveza” Radomir Glendža ocijenio je “da je budvanska DPS vlast do sada vodila računa o svom gradu i građanima, ne bi im sada slali Tarzana”.

“Da je bilo sreće on Budvi, a ni Crnoj Gori, nikad ne bi bio potreban. To što ga sada šalju da koordinira, to nije da donese dobrobit ovom gradu, već je to samo radi toga da DPS ponovo dobije vlast na predstojećim izborima,” kazao je Glendža na današnjoj konferenciji za novinare.

“Mi iz 'Budvanskog građanskog saveza' se iskreno nadamo da oni više nemaju ni snage, a još manje moći, da vas ponovo prevare, bez obzira što su se u proteklim godinama dobro izvještili. Zato im poručujemo, ovdje ste zbog velikih opljačkanih miliona vaših partijskih drugova i mentora, dobro zaposlili specijalnog tužioca Milivoja Katnića, tako da ste sa Tarzanom zakasnili, a ako Bog da, ovakva vlast više nikada neće vladati ovdje, u našoj Budvi, koju treba da volimo i dobro joj želimo, više od bilo kojeg ličnog interesa”.

Osvrćući se na Zakon o doživotnoj nadoknadi , predstavnica NVU Slađana Sućić je navela da se u budvanskoj opštini prijavilo oko 200 majki sa troje i više djece.

“Određeni broj je bio u radnom odnosu do momenta podnošenja zahtjeva, što podrazumijeva da će se osloboditi određeni broj radnih mjesta. Apelujemo da ta radna mjesta treba da budu dodijeljena putem javnih konkursa i oglasa”, kazala je.

Ana Račić je kazala da su mladi ljudi u Budvi u nemogućnosti da pronađu adekvatan posao.

“Nažalost, u mnogo slučajeva raspisani oglasi ili konkursi već unaprijed imaju svog kanditata koji sjedi i čeka radno mjesto ili obavlja to isto. Mnogi od onih koji se javljaju na konkurse za državnu službu nakon prvobitnih frustracija vremenom se pomire sa činjenicom da nikada neće dobiti posao u državnim institucijama. Koliko god se trudili, regularno očigledno ne ide. Šta još preostaje mladim ljudima nakon mukotrpnog učenja, uloženih velikih materijalnih sredstava od strane njihovih roditelja, već da rade kao konobari, trgovci, taksi vozači... Naše udruženje će pomno pratiti sve javne oglase i konkurse, i ko god bude smatrao da je oštećen može nam se javiti”, kazala je Račić.

Bonus video: