Tivat: Radnici aerodroma tvrde da ne vode politički rat

“Kako je Pinjatić dozvolio da njegov najbliži saradnik zaposli četiri člana porodice”
4 komentar(a)
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
aerodrom Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 27.12.2015. 17:16h

Grupa zaposlenih na aerodromu Tivat optužila je direktora Damira Pinjatića da diskriminiše kolege i tvrde da je progledao kroz prste najbližem saradniku, koji je na aerodromu zaposlio četiri člana porodice.

Dio zaposlenih na tivatskom Aerodromu pokrenuo je nedavno potpisivanje peticije kojom se traži Pinjatićeva smjena, nakon čega je on, početkom minule sedmice, organizovao sastanak zaposlenih ubjeđujući ih da nemaju razloga za zabrinutost zbog inicijative “nepoznatih osoba”.

Nakon toga, “Vijestima” se javila grupa zaposlenih koji su se rukovodstvu preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ žalili na Pinjatića. Oni tvrde da je direktor zvao zaposlene na hitan sastanak, “bez naznake teme ili dnevnog reda” i da su bili alarmirani čak i oni koji su na bolovanjima ili godišnjem odmoru.

“Sastanak je bio pun mržnje, prijetnji i insinuacija, gdje je on imao monolog i zatvorio ga bez mogućnosti da bilo ko od prisutnih kaže i jednu jedinu riječ. Zatim je pozvao novinare i zamjenom teza prezentovao da se na aerodromu igraju političke igre preko njegovih leđa, a u stvari ovo što se dešava predstavlja nezadovoljstvo dobrog dijela zaposlenih njegovim autokratskim ponašanjem”, navodi se u reagovanju grupe radnika.

Pinjatić je dan ranije novinarima kazao da iza zahtjeva za njegovu smjenu upućenog rukovodstvu ACG, ne stoji zvanična sindikalna organizacija aerodroma Tivat, već grupa “nepoznatih osoba”. On je radnicima poručio da ga ne zanima njihova politička ili bilo koja druga pripadnost i da od svih jednako traži odgovoran odnos prema poslu i poštovanje kodeksa ponašanja.

“On kaže da su ti potpisi proizvod pritiska, što je tačno, ali pritiska sa njegove strane, jer bi ih bilo i više da radnike nije strah njegove osvete. Što mogu očekivati oni kada je već neprimjernim gestovima, diskriminisao daleko starije kolege. Kad kaže da bunu dižu oni koje sprečava da se familijarno zapošljavaju, pitamo ga kako je onda dozvolio da između ostalih, njegov najbliži saradnik zaposli četiri člana porodice”, navode radnici.

Oni tvrde da ne traže Pinjatićevu smjenu već od direktora Aerodroma Crne Gore Milovana Đuričkovića očekuju “da se angažuje kako nas Pinjatić ne bi zavadio i takve uveo u predstojeću sezonu”.

Bonus video: